robie na tym glosniczku estradowke :) dostalem go i wsadzilem do obudowy 60l closed (obudowa z mojego suba) i gfra naprawde przyzwoicie jak za ta cene z wykresy czestotliwosciowego wynika ze ma slabe srednie jednak w rzeczywistosci jest inaczej, glosnik jest porzadnie wykonany gruba papierowa membrana, mozna go nawet spokojnie ciac na 4kHz
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
GDN 30-200-8-AE pierwsze wrazenie :)
Collapse
X
-
ja miałem 38/300/8AE (spaliłem w ramach testów :P ale poszła dopiero na 450watach po 5 godzinach pracy na sinusoidzie 80Hz:P) temp cewki wynosiła 220stopni nabiegunnik miał 150stopni<lol> więc wytrzymałość tych głośników jest imponująca - zwłaszcza że cewka przezyła a odlutowało się wyprowadzenie.... głośnik ciągnął do 2kHz co jak na 15cali jest przyzwoitym wynikiem. głośniki są dość poządnie wykonane. do pełni szczęścia brakuje jedynie 10cm cewki (miały by wtedy z 600wat RMS a tak "ubogie 400 wytrzymują" zalecał bym do niego wzmacniacz max 600wat RMS (szkoda że nie napisałeś maila do STX'a to by ci zrobili "wzomocnioną wersje" z układem magnetycznym od 38 wtedy grało by jak marzenie (za tydzień odbieram 2sztuki i robie na nich kolumienki na zamówienie więc zamieszcze wyniki pomiarów!!)
udanej konstrukcji!! ja za jakiś czas zademonstruje moje 2x38/300 :)
-
hehe... ja kiedyś przyjarałem tonsile gdwk 10/80 czy jakiś taki... w jednym odlutował się drucik przy wyprowadzeniu, a z drugiego trochę zaśmierdziało... Sprawdzaliśmy wtedy z kolegą górną granicę słyszalności, to było przy 20kHz, mocy jakieś 100W (estradówka)Teraz już wiem, że 20kHz nie słyszę, ale czuję...
Skomentuj
Skomentuj