Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Głośnik wysokotonowy do systemu aktywnego

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Głośnik wysokotonowy do systemu aktywnego

Cześć
    Zwracam się z prośbą o poradę w wyborze wysokotonówki do systemu 3 drożnego opartego na hypex fusion amp

Bardzo podoba mi sie granie Kii3 więc siłą rzeczy oczy skierowałem na Seasa DXT

Może jest coś innego godnego uwagi?
    Zależy mi na bardzo otwartym iskrzącym się brzmieniu sopranów. Wierne oddanie blach i przestrzeni.
    To czego nie chcę to zaokrąglenie. złagodzenie, wycofanie i zmiękczenie
    Musi kłuć w uszy jeśli tak jest w nagraniu

To DXT tutaj zupelnie się nie nadaje, bo to bardzo kulturalny i precyzyjny tweeter. Żadnego podkreślania góry tutaj nie znajdziesz. Musiałbyś za to posłuchać Seas'a Crescendo.

Skomentuj

Złoty Audax?
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Audaxy pewnie się sprawdzą. One są takie ostre i mają przeważnie wznoszącą się końcówkę pasma słyszalnego.

Skomentuj

Dzięki za sugestie
          Myślałem o tym audaxie ale wyczytałem tu na forum że on gra szeroko ale bez głębi tj nie buduje planów wgłąb
          Myślałem też o sb29bac ale te beryle wg opisów grają raczej lagodnie
          Last edited by suxon; 20.02.2020, 23:21.

Skomentuj

Rozwazylbym jeszcze glosniki wstegowe, ktore wg mojej opinii zawsze graja mocno charakterystyczna gora ( czyt. daleka od naturalnosci w moim przekonaniu ). Byc moze Twoim dzwiekiem jest prezentacja typy Raidho.

Skomentuj

A która ew wstega?
              Czy sb29bac nadalby się lepiej niż ten seas dxt?

Skomentuj

Sb29bac to piekielnie dobry zawodnik, ale on nie gra tak jak tego oczekujesz.

Skomentuj

Czy charakterystyka, na której zależy koledze, to cecha głośnika? Być może są jeszcze jakieś czynniki?

Skomentuj

Mysle, ze tak, poniewaz to glosniki sa w najwiekszym stopniu odpowiedzialne za brzmienie systemu. Oczywiscie nie biore tutaj pod uwage wplywu equalizacji.

Skomentuj

Czaruję...
                    X