Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

TVM ACOUSTICS XW-165-1394

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

TVM ACOUSTICS XW-165-1394

no właśnie... głośnik niby niskotonowy, ale dlaczego nie ma takiego oznaczenia jak inne reproduktory tej firmy tzn. ARN ??

to juz pytanie do producenta.....................i to do dzialu marketingu

Skomentuj

Bo ma inny kosz.

Pomiar w 12litrow closed. Z tym filtrem pasmo +-1dB!

Fs=43Hz Qes=0,47 Qms=3,44 Qts=0,41 Vas-nie mierzylem

Do ok 20litrow b-r bedzie ok.

Skomentuj

no to dziwne, że to ze względu na kosz...
        Akurat ten XW wygląda podobnie do ARN 188, 150 itd. To ARN-165- odbiega nieco kształtem od innych
        A może to samochodówka

irek, fajnie że przypomniałeś te pomiary.
        Domyślam się że testowałeś wersję czteroomową. Wyniki nieco odbiegają od danych producenta

Electrical Q factor
        0.54 
        Mechanical Q factor
        4.28 
        Total Q factor
        0.48
        Resonance frequency
        44 Hz

Skomentuj

Zygmuś ślepy jesteś czy podpity? :)
          ARN188 ma taka sama membrane co XW165 ale XW ma srednice kosza 170mm a ten pierwszy az 188mm. Rożnica jest w cienkim rancie kosza XW165 dzieki temu jest ładniejszy.

Skomentuj

No i tylko dlatego producent dał oznaczenie jakby to była całkiem inna seria??to wprowadza w błąd potencjalnego nabywcę.
            PS. Masz coś do krótkowidzów?

Skomentuj

Witam. Według mnie XW- to oznaczenie firmy Westra, która robi odpowiedniki głośników Tesla i Tonsil.

Skomentuj

Takze spotkalem sie z Westrami tylko ze juz nie wiem kto dl akogo i pod czyja marka na jaki rynek robi.
                :)

Skomentuj

Właśnie! Ta Westra to jedna wielka tajemnica. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś mi wytłumaczył o co chodzi z tą firmą.

Skomentuj

a na moje to westra nie robi tylko zamawia glosniki ze swoja naklejka

tak jak polskie markety maja zarcie ze swoimi nazwami, a przeciez nie maja fabryk
                    polskie diory i unitry tez trafialy za granice pod innymi nazwami

Skomentuj

trochę zboczyliście z tematu panowie. Zapytam może inaczej... czy gdyby tonsil wyprodukował nowy głośnik wyglądający podobnie do innych i oznaczył go np ĄĆŹ 20/80/2 to czy nie byłobyto bez sensu?? taki głośnik musiałby się istotnie różnić od pozostałych GDN.
                      No właśni... jak z czeskiego rozszyfrować skrót ARN ? Akustickij Reproduktor N... coś tam coś tam jak się domyślam jest to czeski odpowiednik skrótu GDN (chociaż "niskotonowy" pepiczki powiedzą: Hlubokotónový)

Skomentuj

XW brzmi lepiej niz ARN i dlatego lepiej gra :)

Jakie masz glosniki?
                        Mam vify XT (dumnie)
                        Eeee tam ja mam XW.... :)

Skomentuj

No tak, eXtra Westra! Yea!

Skomentuj

co się tak uparliście na tą westrę?głośnik jest normalnie na stronce TVM Acoustics.

Skomentuj

to chyba nie jedyny nowy model przetwornika w TVM...

Skomentuj

robie kolumne na dwóch teslach Xw1394 w szereg i ARV104 jaka zwrotka do tego irek pomóż.

[ Dodano: 2004-12-28, 00:04 ]
                                Jaka zwrotka do dwóch połaczonych w szereg XW1394 pomózcie

Skomentuj

Czaruję...
                                X