Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

pilna POMOC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

pilna POMOC

mam wieże PANASONICA SA-AK27 AC 230V 145W 50Hz pytanie brzmi czy te 145 jest podzielone na obie kolumny czy 145 ma karzda do dyspozycji ( kolumny są 3 drożne ) pytam sie bo chcem zbudować do tej wierzy durze drewniane kolumny zamiast orginalnych małych plastikowych HELP !! z gury dzięki

Spisales z tabliczki parametry dotyczace zasilania.Naprawde moc wzmacniacza jest inna.

Skomentuj

145W to jest pewnie moc pobierana z sieci, która zasila wszystkie urządzenia znajdujące się w wieży. Moc wzmacniacza będzie pewnie nieco mniejsza. (2*50 - 2*60W).

Skomentuj

UKA przesadziłeś z tymi 2x50W ... W wieżach zawsze jest trafo z solidnym zapasem mocy. Ja miałem wieże Universum czy jakoś tak i miała 2x30W przy poborze z sieci 180W

Skomentuj

To może miała wzmacniacz w klasie A?

Skomentuj

no to jaką mocą wkońcu dysponuje na jedną kolumne ??
            UKA, Overclocker,

Skomentuj

Witam,
              Sorry, że się wtrącę. Klasa A to 50[%], B <=80, a AB >=50 i <=70 sprawności (teoretycznie). Przy pewnych założeniach możesz określić maksymalną P nominalną swojego urządzenia.
              Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

pretorian21, ...czy Ty masz jakiś problem ze sobą, że to samo pytanie zadajesz 2 razy w róznych działach ? Pomijam fakt że pytanie jest z przedziału tych inteligentnych inaczej :P

Skomentuj

Pretorian21 Czy naprawdę tak ciężko jest zajrzeć do instrukcji obsługi i sprawdzić jaka jest moc tej wieży? Myslę, że 30-35W na kanał to absolutny max!! Dokładnej informacji udzieli Ci pewnie serwis Panasonic Polska!
                  P.S. Czy miałeś w szkole język polski, a w szczególności ortografię?

Piotr01 Klasa A to ok. 10-15% sprawności, B ok. 90%, AB to ok. 60-70%.

Skomentuj

Witam,
                    Molibden, z tymi procentami, podałem dane teoretyczne.
                    W przypadku klasy A 50[%] jest nie tylko teoretyczne, lecz też bardzo idealistyczne. 10-15 [%] jest całkowicie najbardziej realne.
                    Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Oczywiście, nie sprzeczczam się. Pozdrawiam.

Skomentuj

Czaruję...
                      X