Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Różnice w brzmieniu Sb29RDC/Sb29RDAC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Różnice w brzmieniu Sb29RDC/Sb29RDAC

Witam,
    chciałbym się dowiedzieć czy w związku z tym, że głośniki Sb29RDC i Sb29RDAC różnią się frontem (jeden ma plastikowy, drugi metalowy) , będzie to miało również odzwierciedlenie w ich brzmieniu?
    Który z nich lepiej wybrać?

Konkretnych różnic w brzmieniu może nie być ze względu, że to jest ten sam głośnik z innym panelem frontowym.
    Jedyne porównania, które udało mi się znaleźć to jest bardzo podobny do Satori TW29R-B w pomiarach i ogólnych parametrach http://www.audioexcite.com/?p=6046

Skomentuj

Nie ma żadnych słyszalnych różnic. Front aluminiowy oczywiście lepszy pod kątem montażu. Plastikowy lubi się wyginać.

Skomentuj

Z tego co się dowiedziałem to RDC będzie wycofywany ze sprzedaży ze względu że jest konkurencją właśnie dla Satori... a brzmi tak jak tutaj było opisane podobnie. Nie jest to brzmienie 1 do 1 - nie popadajmy w skrajności. Z drugiej strony nie jest to też brzmienie na tyle inne aby mówić o zupełnie innej konstrukcji. W ślepym teście byłoby bardzo trudno powiedzieć, który jest który. Jak masz kasę to warto wybrać Satori mimo wszystko. Jak zależy Ci na kasie to wariant z RDC dalej będzie świetnym wyborem. Ogólnie ciężko kupić coś lepszego do 200 zł.... chyba, że aluminiowego Audaxa albo Aluminiowego SB ale to też wyższa cena.

Skomentuj

Gdyby RDC był wycofany z powodu konkurencji do satori to RDAC też powinni wycofać albo znacznie dźwignąć cenę... wycofali z powodu gównianego plastikowego frontu.

Skomentuj

Dragon - to jest trochę naciągane, w wielu różnych aplikacjach można było zamiennie stosować RDC lub Satori bez gruntownego przebudowania zwrotnicy. Na upartego można było wsadzić głośnik bez ruszania zwrotnicy i to grało.... Nie wiem czemu czepiasz się tego frontu, widziałem gorsze, widziałem też lepsze. Na pewno jest to jeden z ciekawszych głośników do SB. Śmiem twierdzić, że z takim MW16 byłby ciekawą alternatywą jakby ktoś chciał poszukać oszczędności w dobie podwyżek u SB.

Skomentuj

Czaruję...
            X