Zamieszczone przez mrx_tm
Zobacz posta
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez Matador
Zobacz posta
Pomieszczenie 6x3m wysokosc 2,4m. Dwa wejscie z bocznych ścian wisza na nich zasłony na tylniej scianie też zasłona na całej długości. Na podłodze wykładzina przednia sciana wyłożona wełną mineralna 5cm do tego dwa wygłuszacze z wełny w punkcie pierwszego odbicia dźwięku.
Używam amplitunera Onkyo TX696 do które podłączony jest XBOX1X z którego najczęściej oglądam netflixa i laptop z którego leci HBO go dodatkowo dekoder Cyfry+4k.
Obecnie sub zasilany jest wzmacniaczem Irka 300W ale mam nadzieje ze pomożecie wybrać mi coś innego.
Co do obudowy spoko rozumiem mniejsza i do tego jeszcze filtr subsoniczy bo widze ze sa z tym problemy ( jeden ze sklepow z forum zgodził sie dla mnie zbudować coś chyba ze znajdziemy zasilacz wyposażony w takowy filtr.
Co do sceny o której mówisz fajnie by było ale w tej chwili mam zastrojony sub na 23hz i nie czuje tego dobra. Mam taką scenę w władcy pierścieni która zawsze używam jako test (smierć sarumana i fala uderzeniowa) w tej scenie moj stary STX zestrojony na 35hz powodował drganie żołądka LAB tego nie robi wiec zejście poniże 23hz chyba jest bez sensu.
Bardzo chciałbym znaleźć materiał filmowy bądź jakiś wpis na forum który dokładne określałby parametry tych scen jak ryk godzilli czy właśnie intro edge of tommorow albo wystrzału ze snajperki w Ksiegowym z Benem affleckiem.
Mam nadzieje ze wyjasniłem co posiadam gdzie używam i co chciałbym osiągnąć :).
Dzieki za pomoc
Skomentuj