Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub gdn-22-120-8-sc br

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

21 litrow? malo troche, mi na dwoch programach wyliczylo 29,5 (winisd) - 30,5 (bassbox)
    cos ci chyba nie tak wyszlo?

Skomentuj

wiem, że 21 l troche mało. Bo obudowe początkowo robiłem pod inny głośnik.
      Ale przy takiej objetości charakterystyka nie wygląda dużo gorzej
      ------------

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=2875

Skomentuj

mi zostalo jeszcze wyrownac obudowe (szlifowanie + masa szpachlowa), wyrownac dziure na br, i polozyc fornir :/ ktorego jeszcze niemam

zdjecia robilem telefonem wiec sa takie sobie :/
        jeszcze niemam br 7 x 32 cm :/
        i forniru, a pozatym to ladnie gra sub :)

Skomentuj

jejku... kto Ci tak krzywo dziurę wygryzł??

Skomentuj

wiec :) nie mam frezu, czy jak to sie tam nazywa i dziury wycinalem wiertarka hehe a rownam pilnikiem i papierem sciernym na glosnik dziura jest ok ale od br jeszcze nie, musze kupic br i wtedy bede dzialal

Skomentuj

bubi, robiles w/g moich obliczen? ;] bo cos mi skrzynka podobnie wymiarami do mojej wyglada... a moja tak teraz wyglada :)

a fornir mam zamiar polozyc dębowy.. nawet juz kupiony:

Skomentuj

no zapowiada sie ciekawie ale ta dziura pod br to chyba wydłubana:) łyżką :P smieszna

i jeszcze fajny kształt bo nie podobają mi się np takie wąskie suby jak acktiv 100 tonsila

Skomentuj

PS. tez cialem dziury wiertarka [ taka za 40zł ] bo nie mam dostepu w domu do innych narzedzi... a wyszlo nawet nawet ;]

a ja frezu chyba tez nie bede robil, bo scianke przednia mam niestety tylko 18mm i nie wiem czy jest sens...

Skomentuj

digital, zawsze możesz dokleić jakąś cienką płytę z trochę większym otworem.

Skomentuj

Zamieszczone przez digital
                      bubi, robiles w/g moich obliczen? ;] bo cos mi skrzynka podobnie wymiarami do mojej wyglada... a moja tak teraz wyglada :)

Obrazek

a fornir mam zamiar polozyc dębowy.. nawet juz kupiony:
                      Obrazek

podobne do twoich tez tyle litrow gdzie kupiles fornir?

Skomentuj

Zygmunt, wlasnie zastanawialem sie czy nie kupic takiej 12mm , ktore by przykryla caly przod... ale chyba sobie odpuszcze ;]

Skomentuj

dokleić jakąś cienką płytę z trochę większym otworem
                          moj niezawodny sposob ;] ale cichoooo...... ;]

Skomentuj

a fornir kupilem u mnie w miescie niedaleko mojego miejsca zamieszkanie [ul chelminska na wysokosci poczty - jezeli kogos interere :) ], zaplacilem za fornir 12zł.. wiec to chyba nie duzo :)

[ Dodano: 2005-03-01, 19:46 ]
                            bubi, to ile twoja skrzynka ma dlugosci, ze chcesz dac b-r 34cm? bo mi bassbox wyliczyl tez 34cm dla mojego [ sr. 7cm ] b-r... ale zrobie 20-25cm bo dluzsza sie nie zmiesci, a przerwa miedzy b-r a tylnia scianka chce zostawic wieszka troche niz 7cm

Skomentuj

ja wlasnie planuje zakup forniru, zagadalem do Lukasza (mod) on cos kiedys wspominal w postach ze fornir ma :/ chyba nawet szerokosci 50cm , bo u mnie w wawie to lipa, musial bym jechac na drugi koniec, a z dojazdem tam kiepsko do drewno luxu czy jakos tak :/ ale jeszcze poszukam
                              --------------------------------
                              mi wyliczyl 32.2cm br, a mam dlugosc 36, ale w razie czego bede ucinal br jeszcze sam nie wiem

Skomentuj

to moge ci powiedziec, ze nie bierz dębowego bo sie strasznie kruszy ;] ja wzialem bo mi sie bardzo podoba...

Skomentuj

Zamieszczone przez digital
                                  to moge ci powiedziec, ze nie bierz dębowego bo sie strasznie kruszy ;] ja wzialem bo mi sie bardzo podoba...
                                  dzieki :) czytalem to w postach o fornirze :) tez wlasnie sie zastanawialem nad debem bo ladnie wyglada :/ale jeszcze sam nie wiem

Skomentuj

chyba każdy sie kruszy.. po dobrym przyklejeniu na ciepło i wykończeniu łącznie z pomalowaniem przestanie sie kruszyć... fajne subiki... chyba coś podobnego będe klecił ale to jeszcze nie tak szybko:-)

pozdrawaim

Skomentuj

ja wlasnie nie wiem na co kleic... na glownej stronie w dziale "fornirowanie" bylo napisane, ze najlepiej butaprenem... a mozna zrobic np. wikolem? zeby tak nie waliło :) bo raczej chce to w domu robic, bo w piwnicy nawet odpowiedniego obciazenia nie bede mial a nie bede wszystkiego znosil z 4 pietra :)...

moze ktos ma jakies doswiadczenia z innymi klejami?

w koncu wikol to klej do drewna, wiec jakby dluuugo dac mu wyschnac (czyt. ok 24h), pod obciazeniem.. to moze by bylo lepiej? bo przynajmniej tanszy jest

Skomentuj

czytalem na ten temat i mozna wikolem i do tego zelazkiem dajesz i jest podobno zajebiscie
                                        ---
                                        :) proste ze dobre subiki :) ja bede pomagal sasiadowi bo robi identyczny mi zostalo w moim fornirowanie

Skomentuj

Bubi. Mógłbyś mi podać wymiary otworu jaki ma być pod głosnik
                                          (stx GDN22-120-8-SC)
                                          Ja jeszcze go nie zamówiłem (większe zamówienie - 1przesyłka) a chciałbym wykończyć obydowę.

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=2875

Skomentuj

Czaruję...
                                          X