wiem, że 21 l troche mało. Bo obudowe początkowo robiłem pod inny głośnik.
Ale przy takiej objetości charakterystyka nie wygląda dużo gorzej
------------
mi zostalo jeszcze wyrownac obudowe (szlifowanie + masa szpachlowa), wyrownac dziure na br, i polozyc fornir :/ ktorego jeszcze niemam
zdjecia robilem telefonem wiec sa takie sobie :/
jeszcze niemam br 7 x 32 cm :/
i forniru, a pozatym to ladnie gra sub :)
wiec :) nie mam frezu, czy jak to sie tam nazywa i dziury wycinalem wiertarka hehe a rownam pilnikiem i papierem sciernym na glosnik dziura jest ok ale od br jeszcze nie, musze kupic br i wtedy bede dzialal
a fornir kupilem u mnie w miescie niedaleko mojego miejsca zamieszkanie [ul chelminska na wysokosci poczty - jezeli kogos interere :) ], zaplacilem za fornir 12zł.. wiec to chyba nie duzo :)
[ Dodano: 2005-03-01, 19:46 ] bubi, to ile twoja skrzynka ma dlugosci, ze chcesz dac b-r 34cm? bo mi bassbox wyliczyl tez 34cm dla mojego [ sr. 7cm ] b-r... ale zrobie 20-25cm bo dluzsza sie nie zmiesci, a przerwa miedzy b-r a tylnia scianka chce zostawic wieszka troche niz 7cm
ja wlasnie planuje zakup forniru, zagadalem do Lukasza (mod) on cos kiedys wspominal w postach ze fornir ma :/ chyba nawet szerokosci 50cm , bo u mnie w wawie to lipa, musial bym jechac na drugi koniec, a z dojazdem tam kiepsko do drewno luxu czy jakos tak :/ ale jeszcze poszukam
--------------------------------
mi wyliczyl 32.2cm br, a mam dlugosc 36, ale w razie czego bede ucinal br jeszcze sam nie wiem
chyba każdy sie kruszy.. po dobrym przyklejeniu na ciepło i wykończeniu łącznie z pomalowaniem przestanie sie kruszyć... fajne subiki... chyba coś podobnego będe klecił ale to jeszcze nie tak szybko:-)
ja wlasnie nie wiem na co kleic... na glownej stronie w dziale "fornirowanie" bylo napisane, ze najlepiej butaprenem... a mozna zrobic np. wikolem? zeby tak nie waliło :) bo raczej chce to w domu robic, bo w piwnicy nawet odpowiedniego obciazenia nie bede mial a nie bede wszystkiego znosil z 4 pietra :)...
moze ktos ma jakies doswiadczenia z innymi klejami?
w koncu wikol to klej do drewna, wiec jakby dluuugo dac mu wyschnac (czyt. ok 24h), pod obciazeniem.. to moze by bylo lepiej? bo przynajmniej tanszy jest
czytalem na ten temat i mozna wikolem i do tego zelazkiem dajesz i jest podobno zajebiscie
---
:) proste ze dobre subiki :) ja bede pomagal sasiadowi bo robi identyczny mi zostalo w moim fornirowanie
Bubi. Mógłbyś mi podać wymiary otworu jaki ma być pod głosnik
(stx GDN22-120-8-SC)
Ja jeszcze go nie zamówiłem (większe zamówienie - 1przesyłka) a chciałbym wykończyć obydowę.
Skomentuj