Witam.Szukałem na forum ale znalazłem jedynie że mozna zastosować dodatkowy magnes lub kupić jakąś specjalna nakładke. A czy nie dałoby rady zastosować jako ekran kawałka blachy miedzianej?? Czy ktoś z Was stosował takie rozwiazanie?? Pozdrawiam.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jak samemu zrobić ekran magnetyczny??
Collapse
X
-
Dla przykłady wsadz głośnik w zwykły,typowy garnek kuchenny i zbliż głośnik do telewizora! Zobaczysz że nie "sieje" po telewizorze! Można zrobić tak i np centralny głośnik obłożyć cienka warstwa aluminium (blacha, grupsza folia), może zadzialać, tylko ze masa takiego projektu wzrasta, cena i klopotliwe wykonanie! Nie mam pewnosci czy numer z folia sie sprawdzi..
Ale skoro składasz na teslach to nie lepiej kupic juz ekranowane, sa tylko o pare zł drozsze niz zwykle i masz po klopocie....
-
Watpie czy aluminium i miedz sa ekranami magnetycznymi, moze elektrycznymi tak ale nie magnetycznymi.
Kubki na magnesy sa ze stali i dokleja sie pierscien odwrocony biegunami w strsunku do uklady glosnika a kubek zamyka pole zeby rozproszone jego resztki nie dawaly sie we znaki innym sprzetom.
Inny sposob to stosowanie magnesow neodymowych o bardzo skumulowanym i ukierunkowanym polu, ale wiadomo takie glosniczkis a drozsze
Skomentuj
Skomentuj