Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Glosnik Boschmann AXZ-W12 TPO

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Glosnik Boschmann AXZ-W12 TPO

Witam!!!
    Czy ktos mi powie czy warto kupic ten glosnik(http://www.ascab.de/catalog/product_...roducts_id=451)? Chce zrobic z niego suba do domu. Wrzucilem go do WinISD do obudowy 80l i wystroilem BR na 24Hz!
    Wszystko to ladnie wyglada ale chcialbym sie dowiedziec czy ktos mial juz z nim do czynienia i co o nim sadzi??
    Pozdrawiam!!!

nie oplaca sie juz lepszy i tanszy bedzie STX

Skomentuj

nie wiem czy sobie jr oro zdajesz sprawe jakiego wzmaka potrzebujesz do tego glosnika.....

Skomentuj

Dzieki za odpowiedz. Ten glosnik moge kupic za 350zł. A jego cena jak widzisz to 199euro. Chcialem sie dowiedziec czy to co pokazuje winISD bedzie w rzeczywistosci. Chcialbym zrobic suba schodzacego bardzo nisko. Ten w 80l obudowie dochodzi do 25Hz(-3dB). A tak przy okazji to znasz moze jakis glosnik do 400zł z niskim basem?

[ Dodano: 2005-02-26, 20:51 ]
        Mam wzmacniacz Blaupunkata GTA4100(max 2x320). Zasilacz na 2 transformatorach toroidalnych 250VA kazdy. Wystarczy do tego glosnika?

Skomentuj

to juz lepiej kupivc sls'a albo hertza

Skomentuj

z wzmacniaczem to nie jestem pewny, tylko zobacz jaki lepiej impuls bedzie mial glosnik w tej obudowie pewnie ze 30......

Skomentuj

Impuls bedzie 28ms przy 18Hz! Czy moznaby go wyeliminowac np filtrem poddzwiekowym??

Skomentuj

filtrem poddzwiekowym??
                chyba masz na mysli subsonic??

Skomentuj

no wlasnie o tym myslalem

Skomentuj

podobno chcesz miec niski bas a jezeli dasz subsonika to on Ci go odetnie :> chyba ze chcesz odciac ponizej 20hz

Skomentuj

wydaje mi sie ze jak bedzie schodzil do 20Hz -6dB to w zupelnosci wystarczy.

Skomentuj

jr_oro, na mój gust to szkoda zamachu.Głośnik leniwiec,nic nie pokaże.

Skomentuj

Wlasnie w firmie smialismy sie z tego glosnika :)
                          Jakby wywalic membrane to bylaby dobra doniczka na kwiatki.
                          Szkoda kasy na to wydawac. To nedzna podruba JBL-a to chyba widac na pierwszy rzut oka, oczywiscie jesli ma ktos pojecie o glosnikach.
                          Z Qts=0,58 to tylko obudowa zamknieta, te 20Hz z symulatora to marzenia.
                          1000W z cewki tylko 75mm juz to widze. Chetnie podlacze 1000W pod ten glosnik i sprawdze ile wytrzyma :) Ciekawe czy ten co sprzedaje daje na niego gwarancje?

Skomentuj

Czaruję...
                          X