Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Co to za głośnik: Hansen 38 cm??

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Co to za głośnik: Hansen 38 cm??

Witam!
    Zadzwonił do mnie dzisiaj zanjomy, kupił sobie głosniki, które mają mu służyć do grania na weselach. Jednak mu nie odpowiadają, brak dobrego wokalu, wokal zamulony. Kupił je w jakims sklepie muzycznym, zapłacil 900 zł (!). Pomyślałem, że pewnie żle poskładane to wszystko(zwrotnica, pudła). Zapytałem co to za głośniki, usłyszałem: Hansen 38 cm!! Zcieło mnie z nóg. Nia ma do nich zadnej notki, zadnych parametrow!

I teraz pytanie: czy te glosniki to dobrze znane Hannsen z allegro, podróbki Tesli??? Wszystko by sie zgadzalo, tylko cena. Słyszał ktoś o tych przetwornikach??
    A może istnieją jakieś estradowe Hansen, o których ja nie slyszałem???

Wstępnie przedstawiłem mu sprawe, że dał ciała ( i to bardzo), ale niestey ja ty glośników nie widziałem.

Czy wy też uważacie, że zrobili z niego jelenia???

no typowo :P juz lepiej by zrobil kupuja STX'a estradowgo 38cm cena za pare 360zl czy jakos tak

Skomentuj

kupil same glosniki czy z podlami?? moze jest jakas firma hansen ktora produkuje jakies estradowe zestawy,ale ja nie znam takowej, kiedys widzialem w sklepie Howarda Hanssena 25cm za 76zl rzecz jasna bez parametrow.... a facet do mnie mowi ze swietnie sie nadaje do "Subłufera" a ja do niego nie dziekuje.....

Skomentuj

Kupił 2 pary, same głosniki bez pudeł. No wlanie ja tez nic nie slyszalem o jakiejs porzadnej firmie hansen ktora sprzedaje za bagatela 225zł/ szt.!!

Skomentuj

2 pary? para dla mnei to 2 - w tym przypadku glosniki..

wiec zaplacil 900zł za 4 glosniki.. czy 2.. bo juz troche nie rozumiem :)

Skomentuj

Tak zapłacił 900 zł za 4 głośniki :). I widze ze nikt nie słyszał estradowych Hansen..... I chyba nie usłyszy coś mi sie wydaje :/

Skomentuj

ja posiadam, jednego hannsena 1521, pewnie takiego właśnie kupil Twój znajomy, mam do niego parametry jakbyś chcial.. (znalazłem gdzieś na forum)
              głośnik potrafi dać dużo halasu, ale jakościowo jestem baaardzo zawiedziony. Ogólnie wpakowałem go do pudła 120l zamkniętego (ma pracować jako subbass) i odciecie ma przy 120hz. Gra nawet, ale przy ok 30% głośności wysiada;/ ogromne zniekształcenia, nie wiem czy to nie buda.
              A za głośnik dałem 100zł .

Skomentuj

ten temat ma 2 lata... po co wykopujesz:P

Skomentuj

sorki nie popatrzylem na date, a szukalem tematu na temat hannsenow

Skomentuj

Czaruję...
                  X