Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

monitory na 16tkach vifa/peerless/...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

monitory na 16tkach vifa/peerless/...

Mam zamiar zrobić monitory, najlepiej na głośnikach 16cmtrowych bo chciałbym troche basu a po moich (niewielu) doświadczeniach z ARN150 wiem ze z tak małych głośniczków basu sie nie wyciągnie..
    Jeśli chodzi o kase to zamierzam zamówić głosniczki z holandii i chciałbym wydać nie wiecej jak 250 na midbasy
    Zależy mi również a własciwie przede wszystkim na ładnej średnicy. początkowo myślałem nad CSX176 ale to nie nadaje sie na monitor Vifa TC18 też raczej nieciekawie wygląda w monitorze, a z kolei CSC145 i TC14 na symulacjach wygladają dokładnie jak ARN150.

co proponujecie w tym budzecie i najlepiej 17tkę ostatecznie 15tkę

[ Dodano: 2005-03-15, 18:20 ]
    nikt sie nie wypowie??

Mam teraz też podobny problem. Kolega reoddai mnie przekonał.
    Jeśli chodzi o wysokie to będzie to DT-100 lub DT-100S (na stronie akustyk.com.pl właśnie ten głośnik proponują do współpracy z Vifką serii TC)
    A nisko-średnio myślałem o Vifie TC18.
    A jeśli zamawiać to tylko z Holandii. Na akustyku wyszłoby to 600 zł (bez kosztów przesyłki) a z Holandii myślę, że wyszłoby ok 350 zł. Za resztę to by pewnie jakiegoś wzmaka jeszcze sklecił

Skomentuj

Witam,
      Sorry, że się wtrącę. W granicach przyzoitości ceny, możesz wziąć pod uwagę, lepsze towarzystwo HDS`a 164.
      Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

przy zamawianiu z holandii za około 700 zł masz HDS164+vifaD27 lub DT100, moim zdaniem sie nie zawiedziesz.

Skomentuj

przy zamawianiu z holandii za około 700 zł masz
          Vifa M18WH0808 + Vifa DX

Skomentuj

zdecydowanie brać vifę m18wh i vifę DX (mam zwrotke),nawet o czymś innym nie myśl. jak chcesz ciekawe monitorki z wykopem (bas),ale średnią średnicą to bierz hds'a 164 lub 135 z vifą DX (do 135 i DX mam zwrotke) . O vifie TC zapomnij - syf . Jak co to pomyśl nad CSX 176 w zamkniętej (zrób tez symulki tak w okolo 18 litrach,zobacz jak sie glosnik zachowuje,postaraj sie zrobic strojenie w okolicy FS),a jak będzie bieda z tym to daj 14tkę z CSX czy CSC .A najlepiej wpakuj parametry do Speaker Workshopa i wybierz jakis model strojenia który da najmniejsza budę :) i po sprawie.

Skomentuj

Czaruję...
            X