Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Subwoofer Tonsil ZGC 40-8-513 PROBLEM

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Subwoofer Tonsil ZGC 40-8-513 PROBLEM

Od początku, w sumie to sam siebie nie rozumiem... :)
    Mam dwa głośniki 13/50/1 i obudowę band-pass (wym. 46x33x18). Powinny być w nim dwa, ale miałem jednego. Niedawno kupiłem drugiego.Głośniki w subwooferze są zamontowane do siebie poprzez taką oprawkę (nie wiem jak nazywa się taka konfiguracja tzn grzybami są do siebie). Kiedy je włożyłem i włączyłem muzyke to okazało się że lepiej gra z jednym gośnikiem, ale kiedy miałem wcześniej jednego to jeden otwór powietrza w obudowie musiałem zalepić gabką (tą od strony magnesu czyli tą mniejszą komorę).I problem w tym że mam dwa bass-relexy jeden 5cmx13cm a drugi krótki 5cmx4cm i nie wiem czemu ale kiedy zmieniam, tzn kombinuje przemieniam te bassfelexy i cały czas jest źle, słychać świsty powietrza, no mówiąc krótko to nie jest to... Lepiej gra z jednym niż z dwoma... Moze teraz się lepiej dogadamy... MOŻE....

Tak naprawde nie wiem o co Ci chodzi ( ) ale wiem ze z 13 cm tosnilków basu nie bedzie PozdroO

Skomentuj

no ja czytalem to 3 razy i nie kumam hehe zatykasz jaki otwor czego glosnika (wentylacje cewki) nie kapuje :| w jakiej t obudowie siedzi co to jest daj jakies fotki moze

Skomentuj

Eee... głośniki masz w przecifazie podłączone

[ Dodano: 2005-03-07, 21:05 ]
        PS. To mnie rozwaliło
        tzn grzybami są do siebie

Skomentuj

hehehe ostro a jakie grzybki?;p moze ktos halunow sie najadl?

Skomentuj

boszeee. gdn 13 w subie? no nieźle. jeśli przy jednym głosniku masz wiecej basu niż przy dwóch to zamień miekscami kabelki zasilające jednego gdn'a i powinno być dobrze.

Skomentuj

Czaruję...
            X