Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Ściany

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ściany

Czy otoczenie subwoofera ścianami z 4 stron jeszcze bardziej podniesie natężenie dźwięku i o ile ?
    Załączone pliki

z tego co narysowałeś to każda płaszczyzna daje +3dB czyli 4 płaszczyzny dadzą +12dB ale założe się że bas zupełnie staci na jakości bedzie go dużo więcej ale bedzie mało precyzyjny

uzyskasz najprędzej dużo buczenia najczęściej subwoofery stawia się w rogach jeżeli mają słabą efektywność albo źle grają w innym miejscu

mi osobiście nie odpowiada subwoofer w kącie jużkiedyśpisałem że bass jest nieprzyjemny ale każdy subwoofer i każdym pokoju będzie grał inaczej

jeżeli chcesz ustawić suba w pokoju to tylko metodą prób i błędów tak abyś znalazł najlepsze rozwiązanie

Skomentuj

tak sie zastanawiam co by bylo gdyby ustawic go przy 6'ciu scianach

Skomentuj

W takim ustawieniu pdobnie jak w narozniku wystapoi utrata jakosci, kontroli itd na rzecz zwiekszenia glosnosci nie koniecznie wszystkich czestotliwosci ktore przetwarza.

Skomentuj

poczytaj cie to moze sie przyda http://www.elektroda.net/download/dl...e/akustyka.pdf tu jest o akustyce pomieszczen i wystepowaniu podbicia i dudnien itp
          Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
          Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Czaruję...
          X