Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Idealny subwoofer ?Czy odbiega od konstrukcji kin domowych?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Idealny subwoofer ?Czy odbiega od konstrukcji kin domowych?

Jak waszym zdaniem może wyglądać idealny subwoofer ? Chodzi mi o jego działanie..Czy konstruktywnie - może wyglądać oraz działać podobnie jak markowe subwoofery..naturalnie - aktywne, ołączone do kin domowych ? ciekawi mnie to jak zrobić taki naprawdę very dobry..Jest napewno jakaś alternatywa...mały subwooferek Philips-a (aktywny) na 2 głosniach po 16 cm...a ma takie płynne działanie przedewszystkim typowego subwoofera...czy da rade obejść tą bariere - tradycyjnych kinowych subwoofer-ów ?

Ja odbiegam w tym momencie troche od tematu - mam pytanie. Sygnał lecący w kinie domowym przechodzący przez wzmacniacz a następnie do wyjścia na subwoofer pasywny...istnieje jakiś konkretny pomysł aby ten wzmacniacz ominąć i puścić bezpośrednio sygnał (czysty) do dołaczonego na zewnątrz wzmacniacza ? Czy wogóle jest taka możliwość ?

Pozdrawiam

Line out ;] albo wyjscie sluchwakowe

Skomentuj

To nie moje kino...ale ma ono brak wyjscia na słuchawki i brak wyjścia line-out :)

Skomentuj

no to ze zrodla bezposrednio. albo jakis mini mixer z kitow zloz gdzie bedzia dwa wyjscia. albo ktos ma jeszcez inne pomysly hehe

Skomentuj

Ja z twojego postu nic nie rozumiem.
          masz kostkę wszystko w jednym i chesz podłączyć inny sub?
          czy suba pasywnego Philipsa chesz podłączyć do czegoś innego?

Skomentuj

mogłem się domyślić, że nie zrozumiecie..temat ogólem nawiązuje do idealnych subwooferów..a potem odzdzieliłem podstawową treść tematu..i dodałem problem który mam chwilowo..i mój problem polega na tym, że w domu mam kino domowe (nie moje) i klient chce aby mu przebudować je...w środku jak w każdym kinie jest..kilka płyt i wyjscia głośnikowe..i jemu chodzi o to, że zapodając sygnał np. z radia,kompa, CD..chce ominąć wzmacniacz który wzmacnia Subwoofer pasywny i puścić bezpośrednio sygnał i zrobić poprostu wtyczke na zewnątrz kina..zeby to było wyjscie na aktywny subwoofer, który on dołączy i będzie grało...teraz rozumiesz ? i teraz zapytałem wstępnie czy jest możliwość aby ominąć ten wzmacniacz w kinie i dać bezpośredni sygnał.

Nie łącz tego mojego pierwsze postu - w jedną całość...

Skomentuj

Taka mozliwosc istnieje.
              wystarczy odnależć modół wzmacnaicza mocy dla suba, wywercić dzure w obudowie na gniazdo RCA i podłączyć je na wejsciu tego wzmaka.
              podłączasz aktywnego i po sprawie.
              A prościej nie rozkręcając obudowy przez dzielnik podłączony zamiast oryginalnego suba podłączyc jakis aktywny.
              pamiętaj ze sygnał na tym wyjsciu (jakkolwiek rozwiązanym) jest specyficzny. tzn wczesniej odfiltrowany i obrobiony na potrzebyoryginalnego suba.
              Pozdrawiam

Skomentuj

o ile dobrze rozumie... ...to stracisz wtedy mozliwosc regulacji glosnosci wszystkich glosnikow jednoczesnie.

Skomentuj

Źle rozumiesz.

Skomentuj

no chyba ze bedzie regulowal glosnosc na zrodle... ale mimo wszystko starsznie zamotane to... no i po co dwa suby?

Skomentuj

Wychodzi na to, że Tylko DiTomek mnie zrozumiał :) Sub ma być jeden....

DiTomek Dzięki za pomoc.

Skomentuj

Czaruję...
                      X