Mam dwa głośniki 20/80/2 i chciałbym z nich zrobić subwoofer a może dwa, będą one grały w samochodzie. Jakie obudowy czy obudowe zrobić??? No i jaki do nich wzmacniacz będzie do nich pasował. I posiadam jeszcze serokopasmowe Pioneer TS A 6911 ... A radio moje to Pioneer DEH-P5700. Zwracam się do WAS o pomoc, czyli do SPECÓW.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Jaki wzmacniacz do fury ??
Collapse
X
-
osobiscie strasznie nie polecam... wszystkie z ktorymi mialem stycznos strasznie sie mulily mimo ze obudowy miescily sie w normie... chyba taka ich przypadlosc mi osobiscie owiele bardziej przypada do gustu hertz choc tez jest miekki... jak luisz twardo to zupelnie z innej beczki bo beyma...sam sie musisz zdecydowac...
Skomentuj
-
ja polecam IT mds 08 (22l br 7/30) i blaupunkt gta flash w mostku 200w rms.
miękko gładko i raczej do słuchania niż do rypanki.
ceny: 230zł IT, 299zł blaupunkt.
pozdrawiam.
[ Dodano: 2005-03-12, 19:40 ]
subwoofery pionniera? niepolecam.
[ Dodano: 2005-03-12, 19:40 ]
20/80/2 również w samochodzie nie polecam
[ Dodano: 2005-03-12, 19:42 ]
A hertza tylko jesli lubisz dużo mięcha.
do nich dużo większy wzmacniacz niż 200w rms. jeśli bedzie mniejszy to pieniądze za głośnik wyżucone w błoto bo nie da z siebie wszystkiego. szczególnie es300.
pozdro!
Skomentuj
-
Sprzęcik będzie przeznaczony do czarnej muzy, kto słucha to wie że jest niezły bas i naprawde schodzi bardzo nisko.Mogę się skusić nawet na 800zł za całość (głośnik + wzmacniacz) ale za bardzo mi nie pomagacie jest dużo sprzeczności pomiędzy odpowiedziami...Nie wiem co wybrać... POMOCY ....
Skomentuj
-
do hertza es250 tylko 40L , rurka 7/20cm (przetestowane wielokrotnie)
[ Dodano: 2005-03-13, 13:17 ]
w miarę taniego wzmaka nie dostaniesz do takiego głośnika.. musisz wybierać coś co ma duzo powyżej 200w rms zeby kontrolować bass..
inaczej wyjdzie kicha.
jesli szukasz mniej mocożernych głośników to moze jbl lub IT.
pozdrawiam.
Skomentuj
Skomentuj