Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

problem z skutecznością

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

problem z skutecznością

Witam Szukam głośników ,które posiadały by skuteczność conajmniej 89 db i 100watts.Cena do 70 zł za jeden. Mam pytanie czy jest jakiś głośnik o podobnych parametrach . STX są za mało skuteczne 86db a tonsile za drogie i niewiem co wziąść.Mam słaby wzmacniacz 2 * 40 watts i niewiem jak by pociągly te stx GDN-27-150-8-SS wydaje mi się ,że cicho by to grało a ja lubie głośną muzykę :).Dlatego szukam nieco bardziej skutecznych głośników niż 86db/
    Prosze o pomoc bo sam niewiem.

W tej cenie nie ma takich głośników. GDN30/100 (90dB) za >250zł albo GDN 20/60 88zł (90dB) lub 20/80 (87dB) 140zł. Cudów nie ma za 70 zł to możesz sobie pooglądać. Pomocy szukaj u laryngologa bo może masz coś ze słuchem a jak nie to pewnie niedługo tam trafisz.

Skomentuj

Sam sobie idz do lekarza. Prosiłem o pomoc a nie o stwierdzenia , w których tylko udowadniasz ,że jesteś nikim :P

Skomentuj

Jak by byl nikim to bysmy go z tad wywalili juz dawno.....
        Gratulje tobie sluchu jezeli slyszysz roznice miedzy glosnikiem ktory ma 86dB a 87dB....

A mam jeszcze jeden pomysl za 70zl to mozesz kupic szerokopasmowke np tesli albo alpharda ma naprawde duza efektywnosc <rotfl>

Skomentuj

michcio16, zawsze możesz zastosować po 2 stxy i Ci wyjdzie prawie 90 db ;]

Skomentuj

nom głośniki już wybrałem stx : gdn-27-150-8-SS , GDWT-9-150-8-PJ i GDM-17-150-8-SS . Jak będzie słabo to będe się uczył robić wzmacniacze:) Wyliczyłem ,że obudowa powinna mieć 60 litrów. I nie wiem czy z zastasować do nich bass reflex ? co wy myślicie?

Skomentuj

Hmmm... Jak nie wiesz czy zamknięta czy br to zobacz na Qts głośnika.
              Obudwa troche za duża.

Skomentuj

Nom, ale lepiej strojenie wychodzi na 65litrach - 39,8 niż na np.56 litrach - ponad 41
                A Qts wynosi 0,42 Czyli można dać do bass reflex tylko nie wiem czy się opłaca ?

Skomentuj

michcio16, No jak Ci tak zależy na efektywności to po co wogóle rozpatrujesz zamkniętą ?? Czy Ty aby napewno wiesz czego chcesz :>

Skomentuj

nom masz racje zrobie bass reflex, za nic nie czaje jaki długi szeroki i gdzie mam dać tą rurkę.........

Skomentuj

to poczytaj troche teorii to "zczaisz" co gdzie i jak a zreszta w winISD jest pokazane czarno na bialym jak ma byc

PS i tak nie wierze w winISD bo to tylko program a nie rzeczywistosc ;]

Skomentuj

michcio16, Gdzie dasz br będzie miało tylko znaczenie przy ustawieniu kolumn:br na froncie-możesz śmiało ustawić kolumny blisko ścian,br na tyle-musisz zachować pewien odstęp od ściany,br na dole-musisz dać nóżki i to wszystko,niektóży mówią że br na dole sprawia że basy się ładniej rozchodzą po pomieszczenniu,ja w moich monitorach bam br na froncie i jedynym problemem mogą być "świsty" powietrza przy większym poziomie głośności.Jaki Br masz dać to ci winisd wyliczy wystarczy że podstawisz opdpowiedznie parametry głośnika do programu.

>>Piekny<<

EDIT: kurde wiśnia napisałeś szybciej odemnie :P

Skomentuj

oki dzieki all juz wszystko wiem

Skomentuj

Ja jak juz tak bardzo chcesz bo ten wzm 2 x 40 W to mało na tego Stx 27/150/4ss to bym dał 45-50 L 32-35 Hz osobiscie (45L i 35Hz) i koledzy pewnie mnie poprą 3 dB podbicia jest ale to do ałta to jeszcze lepiej i SPL 89,9=90dB w zaokrągleniu, a koledzy niech poczytają o słuchu, bo w uchu jest cos takiego nie będę tłumaczył ale po krótce jest taka jakby blokada co zatyka ucho powyzej jakiejs glosnosci zeby nie oglochnoc ale on działą tylko do pewnego momentu bo i tak mozna ogluchnąc i tą blokade jedni maj wczesniej a inni pozniej w słyszlanosci dzwieku, a z biegiem słuchania sam wiem po sobie człowiek nie głuchnie bo to z duzym czasem przychodzi ale tak jak by mu sie juz wczesniej ta blokada wlonczala, to jest tes kwestja przystosowania organizmu do takich glosnosci, organizm sie na to tak jakby uodparniał.
                            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

mam pytanko a czy GDN 20/60 jest dużo lepszy od STX 22-120? tj. czy warto płacić tyle kasy za tego tonsila?

Skomentuj

Święty, dość często wyznacznikiem jakości jest cena.W przypadku Tonsila raczej nie jest zbyt wygórowana za to co oferuje.To chyba wiele tłumaczy.A czy warto za niego tyle zapłacić?To już zależy od Ciebie i od tego co oczekujesz ze strony głośnika.Tak bym to ujął.

Skomentuj

Czaruję...
                                X