Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Jaki Głośnik???

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Jaki Głośnik???

Jaki głośnik polecicie mi do obudowy bass reflex tak do 350 o srednicy 25 i skutecznosci 90db? Bede bardzo wdzieczny za odp.

Nie będę mówił że peerless 10" sie nada bo to mogłeś wyszukać samemu poprzez opcję szukaj albo w gotowych konstrukcjach, na allegro stoją ostatnio 2 visatony 10" o parametrach które wymieniłeś pośpiesz się a kupisz 1 za połowę tego co piszesz.

Skomentuj

ale to ma byc do suba czy kolumn?
      jak do kolumny to 3 way czy moze wynalazek na 2 way?
      a jak skutecznosc bedzie 92 dB to zle ?

Napiz z łaski swojej troszeczke wiecej...)

Skomentuj

mam zamiar zrobic suba do swojej furki mam jusz zmacniacz Alphard ale niewiem jaki głosnik mam wybrac

Skomentuj

No to chyba masz tego zmacniacza palacza uważaj bo sie zadymi A co do głośnika to ładuj hertza.

Skomentuj

Troche mnei raza blezy pisowni ale odpowiem.Jesli masz jakis podejrzany wzmacniacz chinski to uwazaj i moze lepiej gdy zastosujesz odpowiednio chinski glosnik, no chyba ze chcesz podniesc. Zasada torow elektroakustycznych jest zwiazana z najslabszym ogniwem.Jesli jedno z nich jest chinskie to nawet lepszy glosnik niewiele da bo caly tor jest poziomu tego slabszego ogniwa (chinskiego wzmacniacza). Moze i jakies konstrukcje elektroniczne Alfreda sa i dobre, ale nie podales modelu wzmacniacza ani zadnych parametrow, wiec uogolnilem.

Skomentuj

Ogólnie wzmacniacze Alpharda nie są złe poza faktem że działają jak niezłe żelazka :)Proponuje montaż na masce albo gdzies tak żeby sie nie zesmarzył.No i te 2X800W jak podają ,WOW!

[ Dodano: 2004-08-27, 21:54 ]
              A tak na poważnie,jeśli to wzmak alfreda to raczej nie ma sensu pchać sie w wysmakowane konstrukcje.Proponuje poszukać gotowej tuby pasywnej tego samego producenta,pieniądz niewielki jakies 250zł a dudnic bedzie że łoł!!I klape bagażnika trza zaspawać bo inaczej zamek urwie!
              Ukasz!Broń boże hertza!Rozerwie go na strzępy ten cud chińskiej techniki ;]
              PZDR

Skomentuj

nie znalazłme odpowiednego posta ale skoro tu mowa o autach wiec dziwmi mnie jak ludzie którzy montują suby w autach nie wiedza od czego zaczac, ... chodzi mi o wytłumienie czy przykręcenie wszystkich srubekitp ... dziwmi mnie to po tym gdy usłyszałem z nadjeżdżajacego auta odgłos tylnej klazy niemówiąc co robiął rejestracja, koleś jechał i nawet tego niesłyszał , dopiero mu us wiadomiłem, wsiadł do auta odpalił suba i heja na miasto w auciegrało głosno (bo to mój lw800 był) a na zewnątrz ludzie patrzyli jak na debila gdy słychać było trzeszczenie blachy itp parodia, ciekw jestem jak to u innych jak u siebei zamontuje kiedyś jakiś konkretny sprzet t obhyba największym problemem będzie pokora tablicy rejestracyjnej i karoseri heh

Skomentuj

Czaruję...
                X