Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sls 12" Obudowa

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sls 12" Obudowa

Podałem moje wstępne dane jakie chcę zrobic dla obudowy sls 21" zagra w konstrukcji 3 way. Poptrzebuje dobrego impulsu do techna. czy moje wyliczenia moga byc????

[ Dodano: 2005-03-13, 20:27 ]
    Załączone pliki

za duza buda !! polowe tego to swiat !! zapodasz mu 100W i rozwalisz glosnik zero wytrzymalosci mocowej to tak jak by gral prawie bez obudowy

Skomentuj

tak ale przy 50 litrach jest słabe zejscie i większy impuls co proponujecie?????

Dokładnie

Skomentuj

Do techna to ja proponuje mala obudowe wysoko strojona co da bas podkreslony i dynamiczny bez zbedengo buczenia. Zreszta najwazniejsza obudowa dlugosc rurek potem sam mozesz sobie dobrac.
        Dokladne informacje na temat obudowy do tego glosnika sa na www.akustyk.com.pl

Skomentuj

tak właśnie tę obudowę 100 litrów wziąłem z tej stronki

Skomentuj

Ja siedzialme nad tym glosnikiem troche czasu i potem z Questerem konsultacje przeprowadzilem i ....close 80litrow f6 32Hz i w domu rozpierd.... :).

Skomentuj

ja mam 57l z zatkanym br gra naprawde fajnie kazdy rodzaj muzyki

Skomentuj

Zamieszczone przez TatoTurbo
                ja mam 57l z zatkanym br gra naprawde fajnie kazdy rodzaj muzyki
                a czy Ty przypadkiem nie masz sls10"?

Skomentuj

tak tak ale do mojego tez moglem zrobic bude 80l

Skomentuj

spoko, a swoją drogą opisz nam swoje wrażenia przy odetkanym br i co sie zmienia po zatkaniu go? ten peerless 263 to bardzo ciekawy głośnik- jedni polecają go do closed, inni do br. napisz co i jak bom bardzo ciekaw...

Skomentuj

w zasadzie to w jednej i w drugiej konfiguracji bassu z natury jest za duzo ...prosciej zrobic Br. i go zatkac a do filmow odetkac... ja mam bardzo slabo umeblowane mieszkanie stad raczej preferencje do zatkanego i tak pod scianami ...tak jak jest kanapa ...mam takie pobicie ze sie nie da wytrzymac na jego pelnych mozliwosciach.
                      co punktualnosci to jest w sam raz nie za szybko nie za wolno ..osobiscie nie lubie takiego bardzo punktualnego za suchego... jak sieknie to w calym pasmie i tak dlugo ile potrzeba.
                      raczej tlusty.

Skomentuj

EE

Skomentuj

jezeli chcesz dobry impuls to tylko zamknieta ja tez mam SLS10 w br ale czesto go zatykam

Skomentuj

Domino-> jakiej wielkości masz obudowę i czym zatykasz (chyba niue wykłą gąbką) ?? masz jakieś foto ??

Skomentuj

55litrow nie pamietam teraz na ile dokladnie strojona a zatykam gąbką ale dlugą na całą rurę br

Skomentuj

jakbym juz mial SLS 12 to bym sie pobawil z nim w 40close i korekcja

PS. ciekawe jak sie sprawuje nowy sls15

Skomentuj

ok czyli najlepiej jaka obudowę da koło 70 litrów i kloosed????

Skomentuj

Moze sie przyda...

http://www.micker.1go.dk/sub.htm

http://www.hifi4all.dk/forum/forum_p...TID=12704&PN=1

Tez bede robil suba na sls12 ale chyba bede kierowal sie obliczeniami z akustyka. Zalezy mi na bardzo niskim basie, a nie walącym.

Skomentuj

tylko czy jest jakas róznica miedzy tym głosnikiem w subie a w 3 way????

Skomentuj

Czaruję...
                                      X