Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ALPHARD EM 801 - porady

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez irek
    alphard ma dosc duza efektywnosc jak na alpharda ale ma tak duza dziure na srodku pasma...
    Masz może charakterystykę? To ważna informacja. Na stronie alpharda już nie ma charakterystyk. Jeśli nią dysponujesz, to bardzo proszę.
    Zamieszczone przez irek
    Proponuje Alpharda serii RW65, 80. W poniedzialek bede mogl podrzucic charakterystyki.
    Na to liczę i czekam. Dzięki z góry.

Tylko, że ten RW 65 ma niższy SPL niż ARZ, więc potrzebowałbym więcej zalet żeby się na niego zdecydować.

Pozdrawiam

Skomentuj

tak wyglada alphard em801, reszta ma ladne plaskie charki tylko ze na poziomie tylko 88-90dB wiec odpada.
      Załączone pliki

Skomentuj

Jeśli ta charakterystyka jest prawdziwa, to do mojego zastosowania ten głośnik się dobrze nadaje. Jest kiszka na 2 kHz, ale na balu/weselu przejdzie, nikt tego nie usłyszy, poza tym same zalety.
        Wysokotonowca można wysoko ciąć, więc trudniej będzie go ubić.
        No i Panowie, moje wysokie cięcie które spotkało się z taką falą krytyki i oburzenia chyba jednak się tu sprawdzi. :-D
        Doły ustawię na crossoverze do 500 Hz i będzie cacy. A aLPIARD będzie "ryczał" od 500 Hz do paru kHz.
        Irku, dziękuję bardzo za charakterystykę. Naprawdę mi ona pomogła. Skąd ją masz? Jest mierzona przez kogoś czy publikowana przez producenta? Zresztą nawet jak jest od producenta, to nie jest zbyt wyidealizowana, więc chyba można jej wierzyć.
        Jeszcze raz dzięki i pozdrawiam.

Skomentuj

charka mierzona przeze mnie w dziale konstrukcyjnym LDM Electronic w Żurominie systemem pomiarowym Audiotronic DAA-100 z mikrofonem Behringr ECM-8000.

Skomentuj

Irku,czy probowałes moze kiedys porownac takiego jiga ,wm61-a i SW do tego sprzetu ktorym mierzysz Ty ?

jak duze sa roznice w pomiarach?

Skomentuj

dawno temu bawilem sie w pomiary domowe i krotko mowiac sa do kitu. Zreszta wiele zawodowych urzadzen pomiarowych jest tez do kitu. Mam system ATB za ok 15kzl i jest beznadziejny, basu to ja nim nie mierze bo to nie ma sensu.

Skomentuj

czyli jig sw i wm61-a i sie mozna bawic a nie projektowac zwrotke ? :/

Skomentuj

Tasior, na pewno nie jest to idealne narzędzie pomiarowe, na pewno nie mamy w domach warunków do ściągania chaki ale mysle ze to jest w miarę wystarczające na domowe potrzeby.
                  niedawno dowiedziałem się że u mnie na uczelni jest komora bezechowa, nie ma rewelacji ale na pomiary trzeba się wbić;]

Skomentuj

Nie oczekujcie cudów od zestawu pomiarowego, którego komplet na ekstra elementach kosztuje 200zł. Kilka zer więcej trzeba byłoby dodać, żeby było nieomylne

Skomentuj

Czaruję...