Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

kolumny ala estradowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

kolumny ala estradowe

mam plan zrobic kolumny na duch głosnikach stx http://www.stx.pl/index.php?vMenu=2&...=0&vSubPage=60
    i jescze jakims sredniotonowym tze z stx
    zwrotnica ze stajni janbno estradowa z zbezpeiczenim zarówkowym
    i jaki byscei i polecili sporan do tego zestwu??
    i mugłbym prosic o jakies porady na ten temat

koniecznie zmień średniaka (napewno zaden STX) te dwa glośniki będą mialy prawie 92dB więc albo średni 4 ohmowy 92dB albo 8 ohmowy 95dB.... a to juz sporo. jak ma być tanio to mozesz dać tube 8/150/8PJ (całkiem przyzwoicie gra i jest wytrzymała) jak ma być dobrze to moze być tonsil 9/120/5F (dzięki temu że ma ferrofluid jest wytrzymała i ładnie gra (jak na tube)

ewentualnie olej problem średnich tonów puść basówke samopas do tego tube z poodziałem na 3500Hz i tez zagra (troche będzie brakowało średnich ale nie będzie tragedii) STX pociągnie do 2500Hz i zacznie opadać (-6 tam gdzie powinien być podział będzie przy 3000Hz a sopranówka będzie miała -6 przy 3500Hz więc nie będzie tragedii

Skomentuj

ty chba zdobie 2d i wsadze 2 sztkuki 32cm i te soprany z stx i zrobie to na 4omy zeby było równolegle. i eraz jescze ma dyelmta nad opbudowa jaki i jak durza i jaki br. aaa i jeszcze jaki piecyk bo ponoc słyszłem ze stx potzrebuja troche mocy

[ Dodano: 2005-03-16, 21:25 ]
      a i poluje na ciebie na gadulcu ale nei moge ciebie złapac :P:P

Skomentuj

eee no spoko 2way na 32cm glisniku sooper!!!!!!

Skomentuj

a co to za problem?? zastanów się nie mówimy tu o Hi-Fi na estradzie 2way na 15'calowym głośniku to normalka

Skomentuj

ja czesto korzystam z 2-way na dwoch 15" glosnikach... kwestia dobrego drivera

Skomentuj

tesh mam podobny pomysl na konstrukcje dla mojego kolegi :] chce glosniki ktore dadza durzo chalasu wlasnie na tych 32 cm glosnikach ale jest tesh tam sredniotonowy :]

Skomentuj

Czaruję...
              X