Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN 150-03/04 vs ARN 150-05/04

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN 150-03/04 vs ARN 150-05/04

Jak w temacie który z głośników spisze się lepiej w 17 litrach w bass reflex z ARV 104-04-08 i z janbo podzial 2750 za odpowiedź dźięki !

Zaden! 8 litrow, to max. dla każdego z tych głosnikow ( oprocz arv .
    No i zapomnij o tej zwrotce, bo irek zaprojektował zwrotkę pod te głosniki. Mam taki zestaw i gra ok. Poszukaj na forum

Skomentuj

mój błąd chodzilo mi o podłogowcach 2xARN , a dlaczego nie ta zwrotka?

Skomentuj

Tak podejżewałem, że chodzi o dwa
        Dlatego ta zwrotka, ponieważ jest zaprojektowana specjalnie dla tych głosnikow, a na zwrotce uniwersalnej nie uzyskasz teoretycznego podziału. (no chyba, że zdarzy sie cud )

Skomentuj

ja kupilem gotowa zwrotke ale gosciu w sklepie mnie zapewnial ze sa robione pod arn i arv no i powiem ze podzial jest nawet dobrzy i pasmo sie az tak nie naklada :]

Skomentuj

Cześć

Na stronie Janbo piszą coś takiego o zwrotnicach A-188 i A-150:
            "Jest to zwrotnica obliczona specjalnie do czeskich głośników serii ARN i ARV.
            Charakterystykę tłumienia ukształtowano tak, że względnypoziom tonów niskich
            (basów)jest wzmocniony o prawie 12 dB napięciowo i o 6 dB akustycznie,
            po uwzględnieniu różnych efektywności głośników."

Ktury ARN zagra lepiej? Ja bym postawił na ARN-150-03, ale to moje zdanie.
            Na słuch razej nie wyczujesz różnicy.
            Pozdrawiam

Skomentuj

nie chce sie osmieszyc ale b. mnie ciekawi jak zwrotnicą wzmacnia sie basy:)? moze wywale wzmacniacz i bede sluchal zwrotnic, czy przypadkiem nie polega to na tlumienu wysokotonowca?

Skomentuj

He, he.. Względny poziom basow, dobre. To chyba taki chwyt reklamowy... Dali po prostu tłumik na wysokich i się chwalą, że basy podbili.

Skomentuj

Koloesie z Janbo bawią się w szarlatanów.

Skomentuj

Zwrotnice dla ARN - http://amplion.wz.cz/tp-vyhybky2.htm

Skomentuj

Zajrzałem...kiepskie to nasze diy,oj kiepskie.

Skomentuj

moim zdaniem zrobienie zwrotnicy to troche kosztow i kupa roboty:/ ja robie biamping:)

Skomentuj

Roznica w wykonaniu membrany moze niesc za soba male niuancse ktorych w domu moze ni euslyszymy.
                          Odchodzac od tematy to na tej czeskiej strinie sa niezle potwory, warto sie przygladnac chocby dla ciekawych okazow.A propjekty zwrotek to oczywiscie gotowe przepisy,jak ktos potrzebuje.

Skomentuj

Czaruję...
                          X