Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub do auta

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub do auta

Chcę zrobic suba do auta audi a6 avant mam na to mało pieniedzy na głosniczek max 100zł.

Myslałem nad tandemem lw 800 bądż jednym lw 1200. Mam tez na aoku tania vife m25w9 dwucewkową za 100zł. Co proponujecie????

hmm do 100zł to niczego innego nie kupisz. wszystkie głośniki z tego przedziału cenowego grają na tym samym poziomie.

[ Dodano: 2005-03-19, 22:29 ]
    to audi ma ruchomą półkę? czy bagaznik jest niedostępny od wewnątrz?

Skomentuj

Kamil lw1200 odpada muł z niego potworny. Zrob to co ja ostatnio w 30 minut iso-barik na 2xlw800 tylko musisz miec mocny wmzacniacz aby uzyskac z tego zadowalajaca glosnosc.

Skomentuj

magik, avant do kombi.. wiec ma ruchoma polke :)

[ Dodano: 2005-03-20, 11:26 ]
        a jak masz na glosnik to kup stx'a gdn 27-150-4-ss i do tego jakiegos wzmaka.. bo i tak glosniki w tym przedziale cenowym beda potrzebowaly konkrentego napedu

Skomentuj

dobrze że do bagażnika jest dostęp od kabiny, za 100zł nic dobrego nie wykombinujesz bo głośnika nie kupisz co by nie robił hałasu tylko grał, ale...
          ..ale jesli już to może zastanów sie nad skrzynką zespoloną z półką.. troche więcej roboty ale efekt bedzie lepszy niż zamykanie szajsu dodatkowo w bagażniku..

choć i tak to nie pogra

a jesli chodzi o 27-150-4-ss to nie dosc ze bedziesz musiał wydać na spory wzmak to i tak w samochodzie daje temu głośnikowi rok życia mimo że ma budowę "podobną" do car audio.. po prostu nie wytrzyma on warunków w samochodzie..

ogólnie: lipa moim zdaniem.

Skomentuj

wsadz dwa lw 800 w 35 closed
            albo kup cos z stxa za taka kase i tak zagra podobnie

Skomentuj

moze troche obok tematu, ludzi stac na a6 a nie stac na jeden glosnik. poczekaj dozbieraj i kup cos w klasie samochodu

Skomentuj

przecierz wiadomo ze tego..
                ...hałasu z glosnika za 100zł bedzie słuchać mama w drodze do sklepu lub tatuś w drodze do pracy a nie sam założyciel topicku..
                to wyjasnia takie rozbieżności w klasach samochód/głośnik

Skomentuj

GMS 9250 (od 140 - 180zl) + obudowa 22-24l br.... ...male a cieszy :)

Skomentuj

o 40-80zł za drogo.
                    pierwsze linijki pierwszego postu: max 100zł..
                    to tak jak ja bym teraz doradził IT mds 08 ok 200zł używka.. rada do niczego.

btw: małe i że co robi? cieszy? no mnie by nie cieszyło.. :) tylko by mi łupało w głowie..

Skomentuj

magik: latwiej jest naciagnac cene o 40zl niz o 100zl.

Skomentuj

ale czym napedzic stx. trzeba miec elektrownie???

[ Dodano: 2005-03-20, 18:01 ]
                        a może tę vifę m 25wp???????????

Aha w przednich drzwiach mam miejsce na głosniczki ale takie 11-13 cm (dokładnie nie weim) co tam dac.????

Skomentuj

a ile masz kasy do dyspozycji?

Skomentuj

kay mam max 150zł.(+-50)

[ Dodano: 2005-03-20, 19:33 ]
                            http://www.allegro.pl/show_item.php?item=45325996

a co myslicie o tym głosniczku wart kasy może lepiej cw 1202c za 80zł.

Skomentuj

jesli razem na suba i przód masz około 250-400 zł.. (100na sub, 150 na przód, i jeszcze wzmak) to lepiej zaiwestuj wszystko w dobry system przedni odseparowany.

[ Dodano: 2005-03-20, 20:07 ]
                              pyle to nienajlepsza firma choc moim zdaniem lepsza od alpharda.. jesli chodzi o ten głośnik to potrzebny bedzie ci wzmak około 300w rms a to już spora kasa do wydania.

Skomentuj

Obserwuję sobie cały ten topic.
                                Jedyne sensowne słowa jakie padły to z ust magika i to szczególnie w ostatnim wpisie.Za taką kaske to se można...kobiete na kolacje zaprosić.A nie suba robić.Kolej jest taka że nalezy zapewnić sobie dobre przetwarzanie pasma na przodzie auta,tak aby jak najmniej zaburzać stereofonie.Dopiero później całość ma dopełnić sub.

Skomentuj

umberto, ma racje sub na dopelniac dziwiek w aucie a nie go dominowac podstawa dobrego dzwieku w aucie to wygluszenie go bez tego i tak bedzie ...

Skomentuj

proszę pamiętac ja nie mam kasy. moge przeznaczyc 100-150 na przxód lub całą kase na suba. Myslałem o cw 1202c za 80zł mam.

Skomentuj

idz z dziąchą na kolacje :)

Skomentuj

haha ja się pytam poważnie co z tego iż mam auto za 40tyś zł. ale kasy na głośniki mam 150zł.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X