Witam wszystkich:) mam takie pytanie czy ktoś z Was kiedykolwiek miał taki problem:posiadam głośniki które sporo czasu leżały"na strychu" posiadaja one gumowe górne resory które sa w bdb stanie,jednak przed korzystaniem z tych głosników należało by je czymś odnowić,tak by zyskały swoją pierwotną sprężystość i przypadkiem nie zaczęły pękać..i oto pytanie jakim środkiem to zrobić,myślałem o środku do konserwacji opon samochodowych...ale może było by coś lepszego....
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
"konserwacja" gumowych górnych zawieszeń...
Collapse
X
-
Witam,dziekuje za pomoc...faktycznie olej silnikowy sprawdził się bardzo dobrze(niema jak dobry castrol:P)...naniosłem cienką warstwę z obu stron zawieszenia...po tym zabiegu głosniki grają bardzo dobrze uzywam ich juz kilka godzin i wszystko wydaje sie byc w jak najlepszym pożądku,żadnych znieksztauceń itp.jest ok.dzieki za pomoc jeszcze raz.pozdrawiam
Skomentuj
-
Jeśli dobrze przeczytałam to frik posmarował gumki olejem silnikowym castrol?, szkoda bo oleje silnikowe, naturalne i syntetyczne, skutecznie rozkładają gumęna molekuły...
Frik miał fajne izphony, z których może teraz ma już odrobinę radości w postaci gumy do żucia o wyjątkowym aromacie. Biedak nie doczytał, że silikon to nie silnikon, nawet pod marką castrol :)))
Skomentuj
Skomentuj