Witam. zakupiłem dwa STXy GDN 32-150-8 S.C. Zamierzam je zamocować do osobnych pudeł 50 litrów netto (takie zostaly mi po poprzednich glośnikach) obudowa zamknięta. Wydaje mi się ze jest to rozsądny kompromis pomiędzy ich zapotrzebowaniem na litry (VAS=200), a skutecznością i potrzebą zejścia na niższe częstotliwości. Wydaje mi się że przy Qts = 0.55 bassreflex nie jest dobrym rozwiązaniem (z symulacji podbicie wychodzi mi bardzo wysoko, ale to może dlatego, że źle licze?).
Subbaski te mają być do kina domowego i czasami na jakieś małe imprezki. Mam do nich wzmacniacz Diory Ws504 (2x80W)na moich 35m2 chyba styknie, Zamierzam je odciąć regulowanym filtrem dolnoprzepustowym 70-200Hz.
Jeśli możecie to skomentujcie moje zamierzenia i wykażcie błędy.
Dzięki .
PS
Czy można TL072 zasilić pojedyńczym napięciem stałym a nie symetrycznym i jak to zrobić (mam pare zasilaczy ale żadnego trafa z symetrymetrycznym uzwojeniem a nie bardzo bym chciał kolejne pare groszy wydawać)
Subbaski te mają być do kina domowego i czasami na jakieś małe imprezki. Mam do nich wzmacniacz Diory Ws504 (2x80W)na moich 35m2 chyba styknie, Zamierzam je odciąć regulowanym filtrem dolnoprzepustowym 70-200Hz.
Jeśli możecie to skomentujcie moje zamierzenia i wykażcie błędy.
Dzięki .
PS
Czy można TL072 zasilić pojedyńczym napięciem stałym a nie symetrycznym i jak to zrobić (mam pare zasilaczy ale żadnego trafa z symetrymetrycznym uzwojeniem a nie bardzo bym chciał kolejne pare groszy wydawać)
Skomentuj