Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX - pojemności obudowy i opinie

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

STX - pojemności obudowy i opinie

Dlaczego przy STX'ach wychodzą takie małe obudowy?

Przeprowadziłem kilka symulacji WinISD głośników 20, 22, 25 [cm] a pojemności obudowy zawierały się od 10 do 22 litrów.

Czy to nie za mało?

Nigdy jeszcze nie budowałem nic na tych głośnikach a cena jest bardzo zachęcająca a i wyglądają bardzo przyzwoicie, szczególnie SS...

Będę bardzo wdzięczny za wszystkie opinie.

Ja mam kolumienki na 18-80 SS w 30 litrach @ 39hz BR(troche za duze wyszły) ale gra to ciekawie ui ma niezły basik, głośniczek fajny, Jakbyś coś podobnego chciał robić to radzę w 25 litrach, będzie lepszy impuls, chociaż u mnie , na ucho, nie jest źle, chociaz winISD pokazuje inaczej

Skomentuj

Akurat interesuje mnie woofer na jednym z takich głośników

Skomentuj

na którym konkretnie ??

Skomentuj

Jeszcze konkretnie nie wybrałem. Może jeden z tych:

GDN 20-120-4 SS
          GDN 22-120-4 SS
          GDN 25-150-4 SS

Skomentuj

miałem pare stx-ów i jak dla mnie paskudnie sypie pustakami zwłaszcza -pp. osobiście wole tesle, czy tonsila bez porównania

Skomentuj

stx sa tanie i tak tez graja czyli kiepsko sa glosne fakt ale nic wiecej wiem ze seria 23/XX/X im wyszla jako tako

Skomentuj

jaki masz pokój do tego suba ??? i czym chcesz to napedzic ?? osobiscie mialem kolumny na 20-140-8 SS w pokoju 9mkw to było tak akórat czasami lekko zamało ;p no ale wtedy byłem totalnym amatorem i pewnie sie myliłem no nie wiem.... wykonane są nieźle o serii PP zapomnij ss jest leprza chociaż subwoofer na tych głośnikach mi sie jakos nie widzi... mały skok mają.... jak dla mnie... miałem kolumny na 27 SW ... to juz coś ale i tak SLS 10'' pobił je o głowe... jak nie dwie.

pozdro

Skomentuj

Czaruję...
                X