Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

W co ARN226/05

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

W co ARN226/05

Mam dylemat.Jak wiecie mają to być podłogówki ale niewiem czy dać zamkniętą czy BR do 2xARN226/05/4.W 60L closed wygląda ładnie ale w BR 60L 45Hz też nie wygląda źle jedynie Delay idzie do 18ms przy 20Hz.Co polecacie?.BR czy zamknięta.Zauważyłem że wszyscy produceńci jak empire,diora świdnica i sama tesla daje te głośniki do BR :/.Podpowiedzcie coś !

Bawilem sie teslami z serii 226. Musze Cie zmartwic jedynie 226-07/4Ohm gra w obudowie b-r, a w pozostałych niskie tony przeciagaja sie do granicy nieakceptowalnej. Pewnie juz zakupiles przetworniki, a jesli nie to polecam z czystym sumieniem 226-07 ver 4Ohm

Skomentuj

Zakupiłem już te z 05.z 07 nie kupowałem bo niebyło do nich parametrów :?.Choć z tego co widze na wykresie masz podobne charakterystyki jak u mnie z tą 05.impuls też nie za niski u ciebie.Jak to jest?.

Skomentuj

w sumie z zalozenia moja konstrukcja miala byc zamknieta ale to zaowocoawalo malym SPL'em i basem takim sobie. Wiem, ze na wykresie opoznienie maja spore ale w rzeczywistosci jest zupelnie inaczej. Bas jest szybki, nigdy nie zadazylo im sie "zabuczec i przeciagnac". Jakis czas temu bawalilismy sie z kumplem teslami 226 bo chcial sobie sub zrobic i mial mozlowosc potestowania ich sobie. 07/4Ohm w b-r to strzal w 10-tke. IMO najlepszy z 226 Tesli.

Skomentuj

Podparłem sie tym br ze względu producentów którzy dają tesle 226/03/ do BR.Widziałem też na twoim wykresie że wypada bardzo podobnie do mojej w br tylko ja stroje na 45Hz i mi podbija dość mocno 70Hz (4,5Db :( ).Impuls idize dokładnie w parze z twoim wykresem ! :).

Skomentuj

wiem ze wykresy sa takie ale to kolejny raz potwierdza ze co innego wykres a co innego w rzeczywistoci jest :). Sluchaj nikt nic nie stoj na przeszkodzie byc sobie sprobowale przeciez . Test przeprowadzalme z kumplem na ucho i to jest moja opinia kazdy ma inne gusta.

Skomentuj

Czaruję...
            X