Interesuje który brzmi lepiej 27 czy 32, napęd mostek tda7294 stosowny w subie a który w kolumnach, przeszukalem forum ale jakoś za dużo nie było mowy o 32. Może ktoś miał okazje posłuchać obu ? Wszystkie opinie mile widziane
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
stx 27 vs 32
Collapse
X
-
ma układ magnetyczny od 42 i kosztuje koło 100zł (troche mniej) ale naprawde warto. jest bardzo rytmiczny ma wysoki SPL (90dB) i wysokie Xmax 9mm!! do tego mozna go bardzo ciekawie aplikować (od 25 do 45L B-R) przy czym w kazdej aplikacji ma swoją specyfike najbardziej przypadła mi opcja 45L strojenie na 35Hz mimo że symulator pokazuje wysoki impuls to głośnik jest wyjątkowo rytmiczny!! CW1202C w obudowie zamkniętej moze się schować. porównał bym go do beymy power 10 tyle że ma większy BL i mniejszy mms co daje mu jeszcze większą dynamike!!
Skomentuj
-
SW a nabiegunnik też ma od 42 (1cm) i podwójny magnes ?
Ja już dawno zakupiłem sobie 42 teraz czeka na mierzenie, chcę go później porównać do 27 SC starej serii. Przez tak wysokie BL jakie podają to faktycznie ciekawie zapowiada się ta Twoja 27-ka.
Teraz czekam na poządną karte muzyczną i robię pomiary 42 i 27 i je przedstawie na forum.
Skomentuj
-
STX ma teraz sporo zamowien wiec juz nie robia wersji specjalnych dla indywidualnych klientow. Glosnik 10calowy z dwoma magnesami 156mm to juz lekka przesada. Kazdy upadek suba skonczy sie urwaniem magnesu czy zgieciem kosza. Moze jeden magnes 156mm to dla tego glosnika za malo ale moze dwa po 120mm to jest to optimum? Pozostaje jeszcze klopot niskiego Xmech ktore ogranicza juz nie magnes ale zawieszenia i konstrukcja kosza. Owszem glosnik ma liniowa amplitude +-9mm ale maksymalna tylko +-10mm. Bezkonkurencyjny w tym zakresie jest glosnik 12calowy w odlewanym koszu. Dzis go rozpedzalem spkojnie do ok +-15mm!
W firmie STX jeszcze przyjdzie czas na supersubwofery bo wiem ze maja specjalne membrany z ogromnymi zawieszeniami. Potrzeba tylko troche czasu na dopracowanie konstrukcji i bedzie czym zadudnic :)
Skomentuj
Skomentuj