dwa lata temu zbudowalem subwoofer: obudowa zamknieta, 52litry, glosnik tonsil gdn 25/80. calosc zasialna lm3886. z wyborem glosnika trochu sie pospieszylem i nie najlepiej wybralem. nie najlepiej nadaje sie do suba. teraz mam pytanie czy warto inwestowac w xls za 390zl, czy moze znajdzie sie cos tanszego o srednicy 25cm -chcialbym wykorzystac stara obudowe. wiem ze obudowe sie dobiera do glosnika a nie na odwrot, ale mimo wszystko prosze o porade. tesla odpada-brak 25tek w ofercie. moze jakas 30tka tesli sobie poradzi?
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
na co zamienic gdn25/80?
Collapse
X
-
ale czy wzmacniacz da rade takiemu glosnikowi? trzeba bedzie prawdopodobnie dac mocniejsz kostke typu stk 4048 lub cos na mosfetach. czy brzmienie tego sls w obudowie zamknietej rozni sie od tej w obudowie br. wszyscy mowia ze bas w zamk bedzie bardziej spokojny, ale co to znaczy? nie zejdzie tak nisko, bedzie ciszej gral, bas bedzie bardziej krotki? moze znacie jakies firmowe suby zbudowane na tym glosniku?
Skomentuj
-
dziejok, sluchaj buda zamknieta to lepsza odpowiedzi mpulsowa i troiceh suchsze granie co nie oznacza ze gorsze
sls ma niskie fs wiec mozesz spokojnie zaaplikowac go do closed bedzie bas bardziej roznorodny i nie zabuczy zreszta i tak masz duze pole do popisu
na sls subwoofery robi avance seria dana reszta nalezy do ciebie
ja proponuje 35-40l BR lub 45 l closed napedzane zdecydowanie mocnym piecem w zasadzie ponizej 150W nei ma co schodzic chodz i ze 100w zagra jako tako ale to nie jest to co moze pokazac ten przetwornik
do slabszego wzmaka zdecydowanie beyma
Skomentuj
Skomentuj