Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sobwoofer - jaki glosnik i jaka do niego obudowa?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sobwoofer - jaki glosnik i jaka do niego obudowa?

witam. mam zamiar zrobic sobwoofer do auta (bmw e28) ale nie wiem jaki wybrac glosnik. kwota jaka moge przeznaczyc na glosnik to ok 100 zl. znalazlem dwa glosniki, ktore wydaja mi sie odpowiednie:
    - stx GDN-30-200-4-AE
    - ALPHARD CW1202C

Czy do tego musi byc jakas zwrotnica? i jak duza musi byc obudowa z br? prosze o pomoc. pozdrawiam.

na forum bylo kilka identycznych tematow poczytaj troche a zmienisz swoj typ co do stx'a na gdn 27/150/4 ss sa gotowe projekty wystarczy skopiowac heh

Skomentuj

jest takie coś, jak "szukaj"

Skomentuj

Tylko ile zim i goracych lat wytrzyma ten STX? Pozatym to jest ala estradowa wersja. Glosnik nie jest zly choc ja mam go w specjalnej wersji z dwoma magnesami i miekszym zawieszeniem.
        Za 100zl to ty dobrego glosnika nie kupisz. Pozatym jeszcze wzmacniacz do niego jest potrzebny.

Skomentuj

za 100zł nie kupisz dobrej "trzydziestki" ale może lepszą "dwudziestkę"...
          chyba że dołożysz...

Skomentuj

z tego co wyczytalem na forum to zastosuje chyba glosnik stx gdn-27-150-4-ss a do niego skrzynie 45 lita z br. tylko nie wiem czy wystarczy poniewaz auto to sedan i bagaznik jest oddzielony od czesci pasazerskiej blacha i tylnym oparciem siedzenia. zastanawiam sie nad 2 takimi glosnikami i skrzyni ok 70 litra. wzmacniacz to odrebny temat ale na pewno bedzie. prosze o opinie. pozdro

Skomentuj

jak bys dysponowal mocnym wzmakiem moglbys sie pokusic o isobaric na stx;ach

Skomentuj

Kup lepiej Buszmena ALX122SP.

Skomentuj

irek, tia,i wzmak 500W rms>no chyba że komuś w ucho to mulenie wpada.E 28= jakas gotowa tuba.Bo nie wierze że tam siedzi jakas konkretna jednostka centralna co wymaga subika na super konkretnym poziomie.
                  Tu z pewnościa chodzi o łupanie.

Skomentuj

hehe. sluchac bede przede wszystkim hip hopu i od czasu do czasu chillout. skrzynia wydaje mi sie wydajniejsza ale nie jestem pewien czy z jednym glosnikiem da rade. co o tym sadzicie? pozdro

Skomentuj

BMW ktorym dysponuuesz to sedan, a nie kombi prawda??
                      Jesli to sedan to potrzebowac bedziesz naprawde mocnego wzmacniacza lub/i przetowrnika o wysokim spl by "przebic" sie do auta z dzwiekiem.
                      Jesli dysponowalbys naprawde mocnym wzmacniaczem minimum 200W rms wystarczyl by Ci spokojnie cw1002c w 40-45 litrach.

Skomentuj

auto to sedan. na razie chce zrobic subka...pozniej bede szukal do niego wzmacniacza. takze przede wszystkim na razie chodzi o to zeby subek byl sluszalny w srodku. pozdro i dzieki za zainteresowanie

Skomentuj

Czaruję...
                        X