Cześć! Mam na imie Rafał, dopiero co sie zarejestrowałem. Mam zamiar zbudować sobie subwoofer. Prostą konstrukcje typu zamkniętego. Chce do tego też dołączyć filtr ale to później. Jeden z kolegów zakupił głośnik stx model 30/100/8 ohm. Na jego bazie stworzył suba i musze przyznać że gra bardzo ładnie. Pracuje mu on na wzmacniaczu 2*25 W. Jednakże wzmacnacz ten wydaje mi sie za słaby na taki mocny głośnik. Zamierzam zakupić głośnik z tej firmy, tylko problemem jest który model... Posiadam wzmacniacz RADMOR 5412 o mocy znamionowej 2*35 na 8 ohm i muzycznej 2*45 W. Myślałem o głośniku stx 30/100/8 ohm, ale ostatnio zastanawiam sie jeszcze nad mocniejszym 27/150/8 ohm. Kieruje zapytanie który głośnik będzie lepszy. Nie wiem jednak czy 27/150/8 ohm będzie zbyt mocny dla mojego "RADKA". Co o tym sądzicie??
[ Dodano: 2005-04-03, 15:52 ]
Zapomniałem jeszcze dodać iż do wzmacniacz jest podłączony korektor RADMOR 5471 (same ustawienia korektora wyłączone, załączone "SUPER STEREO", "DNL"
[ Dodano: 2005-04-03, 15:52 ]
Zapomniałem jeszcze dodać iż do wzmacniacz jest podłączony korektor RADMOR 5471 (same ustawienia korektora wyłączone, załączone "SUPER STEREO", "DNL"
Skomentuj