Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Nowe kolumny

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nowe kolumny

Mam pytanie Chciałbym zrobić sobie kolumny na 2* ARN 105/03/04 + ARV 104/01/04
    i tu pojawia sie problem jestem zwolennikiem basu i nie wiem czy te głośniczki proadzą sobie z basem. Czy czasem nie zastosować innych głośników np: STX, czy Tonsil, Alphard
    Wymiary obudowy do tych ARN + ARV to wys.75, szer. 16, gł.22 (to wym. według Yoshiego) Widziałem jego kolumny na forum i bradzo mi się spodobały dlatego myślałem żeby zrobić sobie podobne. I tu mam prośbe YOSHI czy mogę wykonać takie same kolumny jak ty i czy przesłałbyś mi projekt zwrotki itp.
    Proszę o pomoc jakie kolumny będo lepsze do przeciętnego pokoju w bloku. Czy te jak ma Yoshi czy jakięś inne jak tak to jakie?

www.audiomania.info tam masz kolumny Yoshiego i schemat zwrotnicy.
    Co do tych 150. Na dniach skonczylem robic centralny na 150 ekrnowanych w obudowie close. Musze powiedziec ze jak podpielem na poczatku pod kanal kolumn frontowych to oniemialem z wrazenia. Jak na maly przetowrnik to niskimi tonami bardzo ladnie sobie radzi. Ale jesli mialbys troche wiecej pieniedzy i zalezy CI na niskich tonach to albo dorob sobie suba do tych 150'tek lub zrob cos takiego --> www.ezo.audiomania.info

Skomentuj

ja ukonczyłęm kolumny na 2*arn150 i gdwk sa narazei bez forniru ale grają. Jak lubisz bas to za niewiele więcej zrób kolumny takie jak ezo. Z tych arn 150 basik jest szybki ale tak do pokoju max 15m2

Ale nie powala.

Skomentuj

Zamieszczone przez EZO
        www.audiomania.info tam masz kolumny Yoshiego i schemat zwrotnicy.
        http://yoshi.audiomania.info

Skomentuj

A jak za mało basu to co za problem dodatkowo suba dorobić aktywnego ?? :)

Pozdro

Skomentuj

często syub żle wypada we wzpółpracy z muzą nie lepiej odrazu zrobic dobre stereo na np arn 226?

Skomentuj

Czaruję...
            X