Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki głośnik do subwoofera i jaka obudowa lepsza???? HELP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jaki głośnik do subwoofera i jaka obudowa lepsza???? HELP

witam rozchodzi sie o to ze mam zamiar samemu sobie zbudować subwoofer.Jestem stolarzem wiec z obudową nie powinno być dużych problemów.zastanawiam sie czy mam wybrac obudowę pasmowo-przepustowa (band-pass) czy obudowę Obudowa otwarta (bass-reflex).widziałem na forum kolesi którzy robili sami subwoofery i chwalą sie ich moznym głębokim basem który włąsnie mnie najbardziej interesuje.Z wyglądu sugeruje sie tym ze obudowa pasmowo-przepustowa miała by lepszy bas(bardziej głęboki i niski).Głośnik mam zamiar kupić do 400 zł ale musi być 8 ohm bo to do domu a nie do auta!był bym wdziećżny za podanie jakiegos głośnika który by sie nadawał oraz obudowy która by była lepsza.Słyszałem o firmie JBL i stwierdzam że jest doskonała ale z tego co widziałem to firma posiada jedynie fajne głośniki do AUTO czyli caraudio:( pomóżcie! pozdrawiam

Jeszcze raz poczytaj to co jest na forum bo chyba zrobiles to niedokladnie.
    Wowczas moze sam doczytasz sobie ze 4Ohm wyznacza iz cos jest do domu lub nie. :) hehe

Skomentuj

Czyli co głośnik 4 ohm tez moze być do domu tak???

Skomentuj

to zalezy od wzmacniacza jaki m dysponujesz....
        pozdrawiam

Skomentuj

posiadam wzmacniacz pioneer 4 x 55 WAT ale planuje wymiane na Technics 4 x 100 WAT.obydwa wzmacniacze są 8 ohm! czy znacie moze jakies adresy stron gdzie mozna kupic głośniki?? chodzi mi o hurtownie najlepiej niedaleko gdańska.i mam jeszcze jeden problem,mianowicie subwoofery np.do komputera creative 5.1 mają nie zwyczajną budowę ponieważ zauważyłem po rozebraniu że posiadają płytę która przystaje do jedenj z scianek.sugeruje sie tym ze taka budowa wiele daje! co o tym myslicie?? czy dodac jakies bajery czy prostota??

Skomentuj

Niewiem nierozbieralem zadnego pseudo suba creativa ,ale jedno wiem, to nie gra to dudni....
            pozdrawiam

Skomentuj

czyli w sumie to nic mi jeszcze nie pomogło:( wciąż mam pytania.jaki głośnik???? jaka obudowa???? i jaka ma byc budowa subwoofera tak aby dawał głęboki bas HELP HELP HELP

Skomentuj

Hmm co do suba to ja bym raczej proponował osobne zasilanie.
                Napisz gdzie to ma grać, jaki pokój do czego itp. Przejzyj forum, poszukaj troche:)
                Głośnik 4 Ohm nie znaczy że ma być tylko do car audio.
                Napisz czego oczekujesz od głośnika.

Skomentuj

subwoofer ma stac w pokoju 15 m2(chodzi mi o głęboki bas)

Skomentuj

Muzyka? Filmy?
                    pozdro

Skomentuj

Z całą pewnością muzyka TECHNO:)

Skomentuj

No techno :) to ja rozumiem czyli musi być wykop może beyma?

Skomentuj

kto moze cos powiedziec o wzmacniaczu technics 4 x 100 wat starszy dosc,chce go kupic oraz głośnik SLS-12 (P830669).czy bedzie dobrze grało ??
                          wzmacniacz jest razem w komplecie z korektorem cyfrowym(wzmak z korektorem za 400 zł a głośnik SLS 450 zł) czy bedzie dobrze grał?? czy nie bedzie za słaby wzmak?? czekam na rózne odpowiedzi

Skomentuj

Hmmm kolega zapomnial powiedziec ze jest posiadaczem Altus 200.
                            Sam zadalem mu pytanie po co mu sub do altusow ale jak chce to nie bede mu bronic :)/
                            Glosnik musi byc efektywny i o niskim zejsciu tak by kolumny nizej nie graly :)
                            Oczywiscie osobne zaslanie dla suba mu byc.

Skomentuj

no ja chciałem podłąćzyć 2 altusy 200 wat do technics 4 x 100 wat i do tego wzmaka jeszcze dołączyć subwoofer z głośnikiem SLS który jest wyzej podany i sie pytam czy bedzie dobrze chodziło czy sie cos bedzie sypac??

Skomentuj

Nie nie nie. Zrób tak jak Ci na gg pisałem, musisz mieć osobne zasilanie do tego SLSa. Kup tańszy wzamk np jakiś 2x80W do tych altusów starczy i kup wzmaka do suba. Ja bym sie do tych altusów zastanowił nad beymą:)

Skomentuj

do altusow moze 12b100r... wysokie bl niskie qts i ladne fs...no i mozna zaspokoic spokojnie mostkiem tedeusza 7294

Skomentuj

ludzie doradzcie cos jeszcze!!!

Skomentuj

a co ci w tym nie pasuje??

Skomentuj

Hmm Kudłaty ale jak ma byc miękko to beyma raczej odpada, ja juz wtedy bym SLSa wziął ale do altusów jak najbardziej Beyma ta co napisałeś

Skomentuj

Czaruję...
                                        X