witam rozchodzi sie o to ze mam zamiar samemu sobie zbudować subwoofer.Jestem stolarzem wiec z obudową nie powinno być dużych problemów.zastanawiam sie czy mam wybrac obudowę pasmowo-przepustowa (band-pass) czy obudowę Obudowa otwarta (bass-reflex).widziałem na forum kolesi którzy robili sami subwoofery i chwalą sie ich moznym głębokim basem który włąsnie mnie najbardziej interesuje.Z wyglądu sugeruje sie tym ze obudowa pasmowo-przepustowa miała by lepszy bas(bardziej głęboki i niski).Głośnik mam zamiar kupić do 400 zł ale musi być 8 ohm bo to do domu a nie do auta!był bym wdziećżny za podanie jakiegos głośnika który by sie nadawał oraz obudowy która by była lepsza.Słyszałem o firmie JBL i stwierdzam że jest doskonała ale z tego co widziałem to firma posiada jedynie fajne głośniki do AUTO czyli caraudio:( pomóżcie! pozdrawiam
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
jaki głośnik do subwoofera i jaka obudowa lepsza???? HELP
Collapse
X
-
posiadam wzmacniacz pioneer 4 x 55 WAT ale planuje wymiane na Technics 4 x 100 WAT.obydwa wzmacniacze są 8 ohm! czy znacie moze jakies adresy stron gdzie mozna kupic głośniki?? chodzi mi o hurtownie najlepiej niedaleko gdańska.i mam jeszcze jeden problem,mianowicie subwoofery np.do komputera creative 5.1 mają nie zwyczajną budowę ponieważ zauważyłem po rozebraniu że posiadają płytę która przystaje do jedenj z scianek.sugeruje sie tym ze taka budowa wiele daje! co o tym myslicie?? czy dodac jakies bajery czy prostota??
Skomentuj
-
kto moze cos powiedziec o wzmacniaczu technics 4 x 100 wat starszy dosc,chce go kupic oraz głośnik SLS-12 (P830669).czy bedzie dobrze grało ??
wzmacniacz jest razem w komplecie z korektorem cyfrowym(wzmak z korektorem za 400 zł a głośnik SLS 450 zł) czy bedzie dobrze grał?? czy nie bedzie za słaby wzmak?? czekam na rózne odpowiedzi
Skomentuj
Skomentuj