Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

jaki głośnik do subwoofera i jaka obudowa lepsza???? HELP

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

słuchaj mam dla ciebie idealny głośnik.
    Eminence kilomax 18 :) napewno nie powiesz że ma słaby bass. jak juz się zdecydowałeś na nowy wzmak to tez nie powinno być problemu żeby go zasilić :)

Skomentuj

nie wiem co to za glosnik i nie mam pojecia skad mialbym go kupic.ogolnie to na subwoofer mam przeznaczone gdzies 400 zł na głośnik + 100 zł materiał no i wzmacniacz 400 zł i nie wiem czy nie bede musiał kupic wzmacniacza 4 ohm najlepiej zeby zasilic ten subwoofer oddzielnie! wiec nie wiem ile mi to wyjdzie razem jesli ktos moze mi polecic jakis wzmacniacz 4 ohm duzej dosc mocy aby uciągnoł dobre głośniki był bym wdzieczny o podanie ceny tej przyjemnosci i jej mozliwosci oczywiscie:)

Skomentuj

do tego kilomaxa polecam doskonały wzmacniacz ADS'a PLX'a 4000 na 100% nie powiesz że ten zestaw nie spełnia twoich oczekiwań jeśli chodzi o SPL :) a basu tez będzie mnustwo to moge ci zagwarantować :) troche przekroczysz budrzet ale naprawde warto :)

Skomentuj

SW nie zaduzy ten wzmak?? kilomax ma chyba niewiele wiecej jak polowa jego mocy w mostku

Skomentuj

ale jaka kontrola :) pozatym mostek jest dla 4 ohm a ten kilomax jest 8 ohmowy więc będzie idealnie pasował i jeszcze mozna będzie w przyszłości dołączyć drógi równolegle by w pełni wykorzystać wzmaka :)

Skomentuj

no wlasnie o to mi chodzilo nie dopisalem ze mozna podlaczyc dwa w szereg :), no ale propozycja konkretna :)... tylko niech kolega sobie kupi mala rozdzielnie i dobrze by bylo jak by mieszkal dosyc nisko zeby nie musial kupowac zbyt dlugiego kabla do sily ktora to najczesciej w piwnicy jest

Skomentuj

hmm w sumie to wszytsko bylo by ok gdyby nie cena tego wzmaka:/ nowy kosztuje niecałe 5000 zł !!!

Skomentuj

oj jak zwykle zaglebianie sie w szczegole ale pomysl sobie jaki efekt... jak mieszkasz w bloku 10 pietrowym to po tygodniu bys mial domek parterowy :) no ale zarty na bok... napewno bys wygonil przynajmniej wszystkich z budynku swojego i kilku obok :)

Skomentuj

AnakinSkyWalker ...no jakbyś nie miał co z kasą robić to byś napewno sie w altusy nie pakował(także nikt sobie nic nie pomyśli). Pełno sprzeczności w tym co piszesz. Wogóle zestawienie typu SLS i altusy - gdzie tu logika ? Jak tak lubisz rodzime produkty to do tych altusów daj np 2*27STX lub jakąś 38. Będzie "dużo" i głośno - o to Ci przecierz chodzi. Abstrachując od tematu: ...jestem fanem SW ...więc już na wstępie jestem na NIE, jak czytam to co Piszesz :P BEST REGARDS :)

Skomentuj

ludzie ale ja nie mam 6000 tys na sprzęt! nie chce zeby mi sciany odpadły z domu no bez jaj:] ale miałem głośnik alpharda seri CW... i było za mało jeszcze wiec cos mocniejszego od tego.subwoofer chce sam sklepac,obudowa basreflex i jesli miałbym kupowac wzmaka na 4 ohm to wolałbym kupic samochodowego bo w sumie to by było lepiej mógłbym w przyszłości do samochodu wstawic sprzęcik tylko jaki wzmak i głośnik.myslałem o JBL,no i jeszcze trzeba by było sie astanowic jak miałbym go zasilic bo przeciez wzmak samochodowy jest na 12 v

Skomentuj

Czaruję...
                      X