Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

subwoofer o pojemności 100 L

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

subwoofer o pojemności 100 L

witam/
    poszukuje głośnika do subwoofera o pojemności 100L/
    zakres cenowy......do ok 600zł/
    z gory bardzo dziękuje za konkretne namiary..:)
    speed140@interia.pl
    Sebastian

dziwnie tak kupowac glosnik pod obudowe a nie na odwrót...

Skomentuj

Ravemaster BSW 154 II
      http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...36&img=1&par=1

Skomentuj

ej kurde ... felek ja tu napisalem ze mam taki subik magnata misztrz polski cos tam cos tam ... w drag dB ma moze powyzej 100 L ale chce go szprzedac głośnik ze szkrzynia jak cos to wiadaomosc .... ;]

Skomentuj

Beyma Power15
          http://www.elmuz.com.pl/caraudio/power15.htm
          Cena: 781 zł

Skomentuj

ta beyma to raczej nie do 100l ja bym jej dal jakies 70-75 tak na oko wiem ze to slaba orientacja ale napewno nie 100 szczegolnie ze to glasnik ca i jest robiony z mysla o malych znaczy jak najmniejszych obudowach

Skomentuj

peerless sls 12 450pln

Skomentuj

ezo a ty swojego peerlesa w 100 litrow bedziesz wkladac??ta beyma ale w domu mozna . ponadto podaj w jakim pomieszczeniu to bedzie gralo bo 100 litro pod jeden glosnik to ja bym pod jakas estradowke wybral

Skomentuj

Zastanawiam sie miedzy 80 a 100 ale raczej 80 L close.
                  Projekt juz wykonany czekam na przetwornik i ...w droge :)

Skomentuj

A może Alphard SW 1203z ? Do 100L się nadaje.

Skomentuj

alfred sw to sie nadaje do pchania karuzeli a nie do suba...

Skomentuj

wsadż w tą obudowe 2x 27-300-..-.., do tego z 500W Rms i juz mozesz cieszyc sie życiem

[ Dodano: 2005-04-10, 15:48 ]
                        ale znajac zycie napedzac to bedzie maxymalnie 2xTadzik jesli ma byc do domu,bo do samochodu to pewnie jakis 1800 P.M.P.O. First

Skomentuj

peerless sls 12 to ciekawa propozycja....(www.akustyk.com.pl- proponuje dokladnie ten głośnik do 100L suba )
                          -zastosowanie -kono domowe/cena też mi bardzo odpowiada..:)
                          prosze o jakies sugestie...

Skomentuj

Zamieszczone przez speed140
                            Nie klam, nie kradnij i niech niski Hz bedzie z Toba :)

Skomentuj

Hehe co wy ostatnio z piszecie coś powiązanego z gwiezdych wojen, filmów sie naoglądaliście czy jak

Ale 100litrów do tego slsa? JA bym dał troch mniej dla niego... 100l to ma być do domu czy gdzie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
                                ta beyma to raczej nie do 100l ja bym jej dal jakies 70-75 tak na oko wiem ze to slaba orientacja ale napewno nie 100 szczegolnie ze to glasnik ca i jest robiony z mysla o malych znaczy jak najmniejszych obudowach
                                Kudłaty, widziałeś wogle kiedykolwiek tą beyme na oczy ? Przeprowadziłeś chociaż symulacje ? Bo jeżeli nie, to sie nie wypowiadaj bo gadasz głupoty...

Skomentuj

Zamieszczone przez speed140
                                  peerless sls 12 to ciekawa propozycja....(www.akustyk.com.pl- proponuje dokladnie ten głośnik do 100L suba )
                                  -zastosowanie -kono domowe/cena też mi bardzo odpowiada..:)
                                  Na tej stronce przecież juz masz projekty dla 100L:
                                  Zamieszczone przez akustyk.com.pl
                                  100 litrów, bass-reflex
                                  W takiej objętości bass-reflex dla SLS12 pracuje doskonale. Częstotliwość rezonansową obudowy ustaliliśmy przy 22Hz, za pomocą tunelu o powierzchni 80cm^2 i długości 42cm. Mamy niską częstotliwość graniczną (-6dB przy 29Hz), bardzo dobrą odpowiedź impulsową (oscylacja 3 j.u., wygaszenie po 35ms), nadal pełną moc (150W do 20Hz) i wysoki poziom maksymalnego ciśnienia (powyżej 105dB już od 25Hz, powyżej 110dB od 38Hz). Jedyny „ mały” kłopot to wielka obudowa...

100 litrów, obudowa zamknięta

Dalej badając obudowę zamkniętą przeskoczyliśmy od razu do objętości dwa razy większej. Dobroć Qtc=0,62, a wraz z nią odpowiedź impulsowa, są wyśmienite. Spadek –6dB pojawia się przy 35Hz, całkiem dobrze, chociaż... SLS10 potrafił to w objętości dwa razy mniejszej! Decydując się na SLS12 i związaną z nim konieczność zastosowania bardzo dużej obudowy, powinniśmy cieszyć się z jego wyższej efektywności i poziomu maksymalnego ciśnienia. Oczywiście możemy też polegać na wysokiej wytrzymałości SLS12 – nawet w tak dużej obudowie zamkniętej trzyma fason i pełną moc znamionową 150W aż do 20Hz.

Kto ma miejsce na duży subwoofer i kocha obudowę zamkniętą, chyba nie znajdzie lepszego rozwiązania.
                                  Pozdro.

Skomentuj

Ja juz mam gotową skrzynke 100l b-r pod SLS 12. Jak kogos interesuje to niedlugo moge napisac jak projekty akustyka sprawdzaja sie w praktyce.

Skomentuj

Zamieszczone przez Wojtas495
                                      Ja juz mam gotową skrzynke 100l b-r pod SLS 12. Jak kogos interesuje to niedlugo moge napisac jak projekty akustyka sprawdzaja sie w praktyce.
                                      Tem myslalem nad b-r ale stawiam na niskie "ms" niz na efektywnosc dlatego close wybieram :)

Skomentuj

Stx 38-300 do 100 L sie nadaje :P i troche tańszy niż 600 zl :P

Skomentuj

Czaruję...
                                        X