Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ARN 226

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

ARN 226

witam wszystkich. kilka lat temu [moze 5] stalem sie posiadaczem kolumn ma ARN 226. koles zrobil mi je na zamowienie. (pomijam fakt ze przeplacilem;p) ale mam pytania co do konstrukcji bo teraz mam watpliwosci... [co prawda uwazam ze graja ladnie. podoba mi sie ich brzmienie i w ogole jest git.] sa to kolumny 2 drozne co mnei najbardziej zastanawia czy ten arn nie jest za duzy do 2way? wysokotonowiec jakis 'altronix' zamkniete w ok 25l [buda zamknieta] glosniki sa wziete na sylikon wiec nie chce ich demontowac poki co bo zniszcze skrzynki, doradzcie mi co robic. zostawic je tak jak sa czy moze troche je przerobic? niektorzy chwala je w budach br... no i tak mnie to zastanawia straszne...

no i mam jeszcez jedna prawe co prawda z dzilu elektronika ale nie chce zasmiecac:
    mam w domu stary wzmacniacz diowa WS 354 sa tam takie suwakowe potencjometry no i kurde strasznie tzeszcza... szkoda glosnikow;/ macie jakis pomysl co z nim zrobic? wymienic je czy sa na to jakies inne patenty?
    pzdr.

mam ten sam wzmacniacz i trzeszczace potencjometty po paru latach uzytkowania to tutaj norma :) ... wymien je.. na takie same i bedzie ok

Pozdrawiam

Skomentuj

Jeśli chodzi o kolumny, to raczej nie przerabiaj na br. na peweno w zamkniętej brzmią lepiej choć troszke ciszej. Jedyne co drażni to ten wysokotonowy, wymień go przynajmniej na jakiegoś ARV, albo lepiej na tonsila, GDWK10/80 lub 11/100. Oczywiście trzeba będzie go troszke wytłumić (3db).

Skomentuj

a to moj sub http://www.bathamett.webpark.pl/ dodam pozniej jakis opis co jak i za ile;p hehe

Skomentuj

to raczej nie przerabiaj na br. na peweno w zamkniętej brzmią lepiej choć troszke ciszej
          Ktory model 226 ?? Jest ich kilka i wszystkie wrzucasz do jednego gara. Malo profesjonalne podejscie!!

Skomentuj

Zamieszczone przez EZO
            to raczej nie przerabiaj na br. na peweno w zamkniętej brzmią lepiej choć troszke ciszej
            Ktory model 226 ?? Jest ich kilka i wszystkie wrzucasz do jednego gara. Malo profesjonalne podejscie!!
            A kto powiedział, że on jest profesjonalistą Większość z nas to amatorzy:P:);-)

Skomentuj

Zamieszczone przez Adam_85
              Ja powiedziale ze malo profesjonalne podejscie, a wiec odpowiadajac na Twoje pytanie: nikt nie mowil.
              :)

Skomentuj

Zamieszczone przez EZO
                Zamieszczone przez Adam_85
                Ja powiedziale ze malo profesjonalne podejscie, a wiec odpowiadajac na Twoje pytanie: nikt nie mowil.
                :)
                Niech Ci będzie :) Jednak mnie profesjonalne podejście kojarzy się z profesjonalistą

Skomentuj

Czaruję...
                X