Witam chciałem zaprezentować moje kolumienki podłogowe na 2x arn188/5 4ohm, na razie tylko zdjecia, ale bede po troche opisywal budowe kolumny, zwrotnice itp, jutro mam 2kola wiec moze wieczorkiem cos dodam, bardzo prosze zebyscie udali ze nie widzicie tego alpharda TW, prosze o nie wysmiewanie sie z niego wiem ze to g...no ale troche kasy zbraklo, asap wymienie na jakas vife, sa one oklejone fornirem niestety brzydko sie pokryly bejcą bede to poprawiał ze sloje beda idealnie widoczne.
Koszty:
4x arn188-5/4 :29x4 =118zl
2xzwrotnica janbo 2drozna12Db5k :35x2 = 70zl
2xalpłard mega szajs :17:)x2 = 34zl
skrzynie :sasiad stolarz mi zrobil w zamian za 2x lw800:)
kolce :8x3zł
do wszystkiego doliczyc trzeba koszt przesyłki :/
fornir musiałem sam polozyc
zwrotnica jest janbo podział 5k 12Db, przystosowana do 8ohm jednak grało to tragicznie, dopoki bylo cicho to jako tako gralo ale jak dalem glosniej to tragedia robil sie szum ciezko bylo wychwycic co spiewają!! no to mowie cos trzeba przekombinowac, wiec podlaczylem w jednej kolumnie tesle rownolegle pod zwrotnice czyli 2ohm,( wzmacniacz mam samochodowy 2ohm stable( nareszcie robi sie ciepły:)) ) a w drugiej zostawiłem jak było..... i o niebo lepiej!!! teraz słychać wokal i nie trzeba sie domyslac
Obudowa 60l
wimiary 100cm/31cm/24cm
strojenie 36.6Hz

Płyta 18mm
wzmocnienia już są, zaznaczone na brązowo

wygluszenie dopiero bedzie
kolce z elektroland(osobiscie firmy nie polecam jak sie uda kupic co sie chcialo to cud!!! ja zamowilem kolce zlote i 55 mm wysokie po max wkreceniu a otrzymalem szare i 35mm )

zdjecia bardziej na czasie:)

cały czas zasatnawiam sie nad wyborem głośnik wysokotonowego wybrać ARV-104-64/8 czy GDWK 10/80/19 a może opłaca sie nazbierać na vify ? prawde mówiąc mi się teraz podoba dzwięk, ale ucho przyzwyczja się , pozatym alpierdy za 17zł nie mogą ładnie grać!!!
stuningowałem alpierda!!!
zrobiłem pomiary
kliknij na zdjecia
oto fabryczna konstrukcja

a to po moje ulepszenia
Koszty:
4x arn188-5/4 :29x4 =118zl
2xzwrotnica janbo 2drozna12Db5k :35x2 = 70zl
2xalpłard mega szajs :17:)x2 = 34zl
skrzynie :sasiad stolarz mi zrobil w zamian za 2x lw800:)
kolce :8x3zł
do wszystkiego doliczyc trzeba koszt przesyłki :/
fornir musiałem sam polozyc
zwrotnica jest janbo podział 5k 12Db, przystosowana do 8ohm jednak grało to tragicznie, dopoki bylo cicho to jako tako gralo ale jak dalem glosniej to tragedia robil sie szum ciezko bylo wychwycic co spiewają!! no to mowie cos trzeba przekombinowac, wiec podlaczylem w jednej kolumnie tesle rownolegle pod zwrotnice czyli 2ohm,( wzmacniacz mam samochodowy 2ohm stable( nareszcie robi sie ciepły:)) ) a w drugiej zostawiłem jak było..... i o niebo lepiej!!! teraz słychać wokal i nie trzeba sie domyslac
Obudowa 60l
wimiary 100cm/31cm/24cm
strojenie 36.6Hz

Płyta 18mm
wzmocnienia już są, zaznaczone na brązowo

wygluszenie dopiero bedzie
kolce z elektroland(osobiscie firmy nie polecam jak sie uda kupic co sie chcialo to cud!!! ja zamowilem kolce zlote i 55 mm wysokie po max wkreceniu a otrzymalem szare i 35mm )

zdjecia bardziej na czasie:)

cały czas zasatnawiam sie nad wyborem głośnik wysokotonowego wybrać ARV-104-64/8 czy GDWK 10/80/19 a może opłaca sie nazbierać na vify ? prawde mówiąc mi się teraz podoba dzwięk, ale ucho przyzwyczja się , pozatym alpierdy za 17zł nie mogą ładnie grać!!!
stuningowałem alpierda!!!
zrobiłem pomiary
kliknij na zdjecia
oto fabryczna konstrukcja

a to po moje ulepszenia

Skomentuj