Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Totalna padaka......

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Totalna padaka......

WItam

Potrzebuje zwrotnice 2 lub 3 drozna(*zalezy to od kosztów) tj
    Posiadam głosniki:
    arn 226 03/08
    hanssen 6587/04
    brakuje mi wysokotonowych ,jakie polecacie BARDZO tanio ale zeby zagraly dosc dobrze

Czy macie jakies pomysly co do zwrotki? moglby mi ktos pomoc w dobraniu elementow (tanich) lub jakas rade co z tego zlozyc
    pozdrawiam

p.s napisalem to tutaj bo potrzebne sa zwrotnice ALE cche aby koledze to jakos zagrao....
    pozdrawiam

[ Dodano: 12-04-05, 17:11 ]
    chce zeby to jakos zagralo czyli moze sprzedac hansseny kupic jakies arv 104 i zrobic 2 way z tego albo cos pokombinowac?

No co do taniego wysokotonowca, to moze GDWK 9/80 a zwrotka, to znajdz cos dla siebie na www.stx.pl lub gotowy link z propozycja:) http://www.stx.pl/index.php?vMenu=3&...0&vSubPage=273

Skomentuj

zwrotka zadrogo...... kolega planuje kondensator wrzucic(o ile o to chodzi) ale odradzam bo to bedzie masakra.....
      pomysle nad czyms w stylu zwrotki od estradówek Ewu300(jesli nikc przekrecilem sorki)
      pozdro

Skomentuj

Temat pastu godny nagrody...jakieś bany może by wprowadzić :P

ARN 226 nie nadaje się do 2 way, także wywalenie hannsen'ów nic tu nie da. Wogóle jakieś dziwne założenie tej konstrukcji: ma być maxymalnie tanio a ty się w 3 way chcesz pakować. Najtaniej i przyzwoicie to oklepane już arn 150 i arv lub kopułka tonsila - w tej cienie nic lepszego nie znajdziesz. ...ale huku z tego nie będzie. IMHO sprzedaj to co masz i zaczynaj od nowa.

Skomentuj

mozna pokombinowac wywal przez okno moze poleci jak ptak!!!

co do tego co opisujesz taki stary forumowicz i takie perelki pisze wstyd!

a najlepiej sprzedaj calosc i kupc cos normalnego nowa konstrukcja daje wiecej mozliwosci

Skomentuj

Wiec przetlumaczcie to mojemu koledze ok ?
            arny kupil na allegro wg niego hanssen niezle gra itd..... pod jego prosba ten post napisalem
            a jak myslicie co ja mu pierwszego powiedzialem? OPYLIC ALL i zlozyc cos od nowa

.....

Skomentuj

jak nie pomagają słowa to w ruch muszą pójść pięści i nogi;-)

Skomentuj

on ma 22 lata : P w dodatku chlopak siostry

Skomentuj

wiesz jak mowi stare powiedzenie .... ja od tego rece umywam..... i po sprawie

Skomentuj

chce mu troszke pomoc....
                    pozdro..... nikt niema zadnych pomyslow?...... w sobote ma zamiar jechac kupic jakies piezaki.... ;/

Skomentuj

Co by nie zrobił i tak będzie do dupy ... pozdrów go ode mnie

Skomentuj

Hehe, ode mnie też możesz go pozdrowić, a przy okazji przekazać mu opinie forumowiczów;-)

Skomentuj

Widze ze teraz jestescie jakos wyzej i niemacie zamiaru wypowiedziec sie o (sorki) gównie
                          jak tu w styczniu zawitalem kazdy pomagal tym co mieli shit ,jak i mi
                          no coz wszystko z czasem sie zmienia
                          prosze o SKASOWANIE tego tematu
                          Nara

Skomentuj

Widze ze teraz jestescie jakos wyzej i niemacie zamiaru wypowiedziec sie o (sorki) gównie
                            jak tu w styczniu zawitalem kazdy pomagal tym co mieli shit ,jak i mi
                            no coz wszystko z czasem sie zmienia
                            prosze o SKASOWANIE tego tematu
                            Nara
                            WItam

Potrzebuje zwrotnice 2 lub 3 drozna(*zalezy to od kosztów) tj
                            Posiadam głosniki:
                            arn 226 03/08
                            hanssen 6587/04
                            brakuje mi wysokotonowych ,jakie polecacie BARDZO tanio ale zeby zagraly dosc dobrze
                            Ten niskotonowy jest ok, średniotonowy padaka, wysokotonowy jakiś za 5 zł też nie będzie nazbyt cudowny A i zwrotnica ma być jak najtańsza ... więc dlatego nie rozumiem czemu się denerwujesz (to i tak nie dla Ciebie) skoro sam wiesz że jakiej zwrotki by nie dać będzie sziteksowo (chyba że pomiary by robić ) A tak pozatym to zwrotnica ze zboczami 12dB na karzdy głośnik będzie kosztowac co najmniej 40zł... więc czemu takie obużenie ???

PozdroO

Skomentuj

przeczytaj ze zrozumieniem to co napisalem i porownaj jakis podobny temat ze stycznia jesli Ci sie chce.......

[ Dodano: 13-04-05, 21:58 ]
                              Wysokie np po 20 zl moga byc a zwrotke pokombinuje z czyms takim jak zastosowal kolega w estradowkach.
                              pozdro

Skomentuj

Jak mu hannseny odpowiadają i chcesz coś tanio to kup piezo...Po co się męczyc i robić z igły widły, na odpi***ol zrób byle basu było dużo i sopranu :)

Pozdawiam,

Ps. Zmontowanie zwrotnicy nie jest aż takie trudne, na audiomanii jest kilka artykułów. myślę że powionno starczyć...

Skomentuj

Czaruję...
                                X