Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

<<Mini tuba na LW800 (wymiary)>>

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

<<Mini tuba na LW800 (wymiary)>>

Witam wszystkich.
    Posiadam Konstrukcje (obudowe) tak jak na fotce 24 x 24cm. I mam do was takie pytanie jaka powinna być długa (obecnie ma 70cm) i nie wiem ile mam ją skrócić (czyli X ) chce tam włożyć głośnik LW 800 wersja 4 omowa dla innych tandeta a dla innych dobry głośnik ale tak jest jak nie ma w samochodzie miejsca i kasy. Dodam jeszcze że w środku będą dwie przedziałki i będzie wytłumiona gąbką 2-3cm. Wyloty będą dwa po 6cm.
    Pomórzcie mi proszę.

skróć to do 50cm - będzie to miało niecałe 30litrów. znajdź na forum jakąś konstrukcję na lw w takiej pojemności, i daj do swojej konstrukcji taką samą długość i średnicę rurki br.
    pozdrawaim

Skomentuj

pusta pytanie. lw jest tutaj tak obcykany a ty zadajesz pytanie typu 'ile skrócić" top ja odpowiem wcale nie skracaj bo potem bedziesz miał mniejsza przyjemnośc z takiego malutkiego fifolka

a na serio to chyba wiesz ze lw pasuje do 25-30 litrów obecnie wiec policz sobie ile trzeba skrócic żeby taka objętośc ci wyszła

ja jestem w to dosc cienki ale niektórzy to nawet tabliczki mnożenia nie potrafią bosze uchowaj od takich audiomaniaków !!

Skomentuj

Zamieszczone przez Budzik
        ja jestem w to dosc cienki
        No widzisz bo ja też jestem cienki i chciałem sie poradzić. Sam napisałeś że jesteś cienki :) więc po co sie odzywasz? :) A że lw800 musi miec 25-30L to ja wiem tylko jest problem z obliczeniami nigdy tego nie robiłem. Zawsze wujaszek mi obliczał ale wyjechał i nie ma kto. I dlatedo pytam sie fachowców :P
        Pozdrawiam

__________________________________________________ ____________
        Nie nidzie sie że frekchencja na forum spada jak są takie osoby :)
        Bez obrazy!

Skomentuj

Nie nidzie sie że frekchencja na forum spada jak są takie osoby :)
          Bez obrazy!
          Ten tekst kolego, to chyba o sobie napisałeś.
          Z pytaniami co do obliczenia litrażu obudowy, to do podstawówki idź albo weź sobie książkę od matematyki przejżyj, a nie zawracasz ludziom na forum dupe bez sensu.
          Bez obrazy :p

Skomentuj

popak ile masz lat?? że ci wujek oblicza objętośc, przeciez tego sie uczylismy w podstawówce <lol> a jeste mcienki w te rzeczy o których moze ty niemasz wcale pojęcia odzywam sie tylko wtedy gdy jestem czegoś przynajmniej troche pewny lub to wiem a tak to trzymam pysk zamknięty wiec niewiem czego odemnie chcesz ... to nie ja jestem Bogiem ...

ps tak UKA frekwencja a raczej średnia inteligencja spda gdy ludzie którzy nie potrafią obliczyś objętości skrzynki (lololo kur... mac :| ) zaczynają projektowac czy budowac sprzet akustyczny

Skomentuj

Najlepiej zagra ten LW jak dasz obudowe strojoną na 20hz o objętości netto 5l. Potem ładujesz to do klopa spuszczasz wode i patrz jak sie fajnie kręci. Wyjechałeś z takimi pytaniami to pewnie jak nie zrobisz to zagra super ekstra nisko i impuls maly o ile wiesz co to jest.

Skomentuj

bez obrazy popak ale ... Sienkiewicz nie wziałby sie za Quo vadis gdyby nie potrafił pisac czy trzymać ołówka czy czym on tam pisał ... trzeba mieć jakie sodstawy przynajmniej te ze szkoły podstawowej

Skomentuj

popak20, popatrz - litry to inaczej dm3 tak np. podajesz pojemności silników-2l albo 2dm3.A więc masz obudowę 24x24x70cm,zamień to na dm czyli 2,4x2,4x7=40,3l

Teraz obudowa ma 40,3l zmieniaj ten "3 wymiar" do uzyskania takiego litrażu jakiego chcesz.

Skomentuj

Peters skad bierzesz siły ,,, energia z kosmosu bo wątpie zeby twoje wzmaki ci takiej mocy dostarczyły

Skomentuj

Wiesz pewnie Songo, ka me ha me ha i te sprawy :-)

Skomentuj

PETERS Dzienki już wiem co i jak :-)
                        Pozdro.

Skomentuj

Ponad 300 postów na elektrodzie a ja myślałem że to coś już znaczy. Widać nie wiele.

Skomentuj

Re: &lt;&lt;Mini tuba na LW800 (wymiary)&gt;&gt;

Zamieszczone przez popak20
                            tak jest jak nie ma w samochodzie miejsca i kasy
                            więc ktoś, kto nie umie pomnożeć trzech liczb jeździ samochodem?? :P

Skomentuj

Re: &lt;&lt;Mini tuba na LW800 (wymiary)&gt;&gt;

Zamieszczone przez Zygmunt
                              Zamieszczone przez popak20
                              tak jest jak nie ma w samochodzie miejsca i kasy
                              więc ktoś, kto nie umie pomnożeć trzech liczb jeździ samochodem?? :P
                              To nie wiedziales o tym ?? Zobacz ile blondynek jezdzi autami

Skomentuj

racja ,,, kolejny ściemniacz za przeproszeniem, żeby miec prawko to 17 lat ... a w tym wieku chyba tylko tepak nie potrafi obliczyć objętości i leci do wujka hahaha

albo masz 7 lat ... chociaż w tym wieku to i w mojej rodzince potrafią takie rzeczy heh :P i autem jeździsz z rodzicami, wiec prosimy o sprostowanie

Skomentuj

Budzik, jak na 20-sto latka zachowujesz sie sam jak 7 latek i nie osądzaj ludzi ile maja lat jak nie wiesz!!!
                                  Nie ździwił bym sie gdyby popak20 miał wiecej lat niż ty!!!
                                  I jeszcze jedno ciekawe kiedy ty budzik robiłeś prawko albo nie masz:P

Skomentuj

odezwał cie ... niebede móił kto bo niejestem tu od 2 dni wiec ... swojej łąciny takze tu kiedyś napisałem troche :]

a ja bym sie zdziwił gdyby sie okazało ze popak20 ma lat wiecej niż 20 i w takim wieku nie potrafi obliczyć objętości, brawa dla was obu :) a co do mojego prawka to jak jesteś ciekawy to zrobiłem .... 23.10.01 to data wydania mojego prawka ... co ty na to kolego

a co do wieku to ja mam 20 i sie nie boje przyznać że w dziedzinie audio wiem mniej niż młodsi odemnie ale skoro popak20 taki wspaniały niech napisze ile ma latek i wtedy sie pośmiejemy bo swym postem ośmieszyłeś go i siebie za razem twierdzać że sie nie zdziwisz gdy sie okaże że ma wiecej lat odemnie, a ja się zdziwie gdy sie okaże ze facet 20 letni nie potrafi liczyć objętości BUehehe

moderator te denne posty moje na temat popak20 i innych można z tego topicu wyrwalic !

Skomentuj

Qurde!Czego sie klocicie?Jak gostek jest zielony to albo go uswiadomcie albo olejcie a nie odrazu se lby urywacie!Nie oto tu chyba chodzi,nie?Jeszcze se pomysli ze na jakichs debili trafil.Troche szacunku dla siebie.
                                      PZDR

Skomentuj

Eh........ To wszsystko przez to ze stronka siada :/ Teraz nawet nie ma dzaiłu FAQ gdzie było niegdyś pytanie tyczące sie liczenia objętosci :P Moze Popak20 poprostu nie przeczytał nic ze stronki ani forum i myslał ze tu sie zadaje takie n00biańskie pytania profesjonalistą znjącym MATEMATYKE

Skomentuj

Czaruję...
                                        X