Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

JBL E-60 czy DALI 5005 - co wybrać !!!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

JBL E-60 czy DALI 5005 - co wybrać !!!

Kupuję Amplituner Yamaha RXV 450 około 6x80W mocy znamionowej (muzycznej podają około 6x130W). Chcę wybrać do kina domowego i słuchania muzyki kolumny przednie podłogowe, pokój ma Ppow 25m2. Po dłuższych przemyśleniach wybieram między JBL E-60 a DALI 5005 co proponujecie - są w podobnych cenach za komplet.

z góry dziękuję za odpowiedzi

pozdrawiam

markusek@interia.pl

po co dwa takie same tematy !! opanuj sie tu jest limit transferow......

Skomentuj

jesli chcesz znac moje zdanie to raczej bylbym sklonny zakupic dali ... dlaczego ??
      ni umiem podac konkretnego przykladu ale dali mi sie bardziej podobaja ;]
      ale to jest twoja decyzja ;]

Skomentuj

wg. tego co slyszalem to dali sa lepsze

Skomentuj

Moze wejdz na strone jakiegos magazynu audio.Tiutaj sie buduje i powiem Ci ze najlepsze sa nasze wlasne konstrukcje (nawet jesli nie tak piekne i nie maja tak naciagnietych parametrow jak te w sklepach).
          Oczywiscie troche zartuje bo jesli nie kontruujesz to nie rozumiesz radosci tworzenia .

Skomentuj

tez mi sie wydaje ze dali
            nie wiem ale mi JBL kojazy sie z mocnym ostrym estradowym brzmieniem

Skomentuj

czlowieku jak chcesz wydac tyle kasy to mykasz do salonu na odsluch nawet mozesz spytac czy podlacza twojego piecyka i wtedy kupujesz te ktore ci sie bardziej podobaja !! pamietaj gusta sa rozne i bez odsluchu mozesz nie trafic w to co dla ciebie bedzie lepsze.

pozdro

Skomentuj

JBL rulezzzzz !!!!!!!! HEHE Tak gadam bo mam, ale mam dla tego, że posłuchałem. Ostatnio słuchałem JBL E-100, z całym zestawem 6.1 northridge tzn. tył e-30, a centralne tył i przód e-35, do tego subik e-250p, podpięte pod yamaszkę 640, no wrażenie niesamowite, rewelacja.

Tak na marginesie do tego był jeszcze projektor cyfrowy i 3.5m ekran - koncerty w tym zestawieniu to coś pięknego. Pomieszczenie około 40m2 specjalnie do tego zrobione na poddaszu w domu.

Skomentuj

Czaruję...
                X