Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Problem z klejem

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Problem z klejem

Witam
    na jaki klej można sklejć zawieszenie przy głośniku i jak to najlepiej zrobić
    pozdro

Ja uzywalem kleju Technicoll - Klej poliuretanowy do butow :)

moze i do butow ale dziala - w sylwka odkleila sie membrana od cewki ale zawieszenie gorne trzymalo sie nadal mocno kosza...

Skomentuj

Ja kleiłem tylko raz głośniki i muszę przyznać, że wyszło zajebiście. Zawieszenie górne (piankowe) kleiłem do papierowej membrany budaprenem (po posmarowaniu obu części trzeba parę minut odczekać i dopiero wtedy ścisnąć) a do metalowego kosza super glue. Śmiga już rok czasu aż miło !! Wiem, że nie wszystkie rodzaje membran i resorów da się skleić ale te udało mi się bez problemu.

Skomentuj

Potwierdzam to co pisze Richard Small, budaprenem bardzo ladni eprzykleilem gorne zawieszenia, zarowno do membrany jak i do kosza. Inny plus budaprenu to to ze puki nie zaschnie, mozesz odkleic i poprawic ale juz pewnie nie bedzie tak ladnie.

Skomentuj

ja potrzebuje jakiś profesjonalny klej !!!

Skomentuj

a po co ? napisali Ci koledzy ze takim mozna i jest Ok ja tez wlasnie zregenerowalem starego GDN 20/40 i uzylem tez kleju szewskiego glosnik na razie sie wygrzewa i nic sie nie dzieje

Skomentuj

butapren to sobie możecie wsadzić w dupe !!!

Skomentuj

co za brak kultury!!! chcesz profesjonalny klej to sobie kup super glue zdejmij nakladke przeciwpylową nalej i po klopocie juz nic nie bedzie pierdzialo i dmuchalo bokami!!! Troche pokory nie zaszkodzi

Skomentuj

Ale co do butaprenu to troche mial racje... Zawieszenie gorne z pianki klei sie co najmniej nieprzyjemnie - strasznie sie odksztalca i rozciaga... Lepszy w tym wypadku jest klej poliuretanowy - schnie ani szybko ani wolno - ale przynajmniej pianka nie zdazy sie rozciagnac... A do klejenia reszty to dobry jest klej UHU taki przezroczysty i strasznie smierdzacy - dokladnej nazwy nie pamietam. Nie nadaje sie do zawieszenia gumowego... Do niego jest dobry butapren i poliuretanowy...

Skomentuj

tylko ze paul8850 nie opisał dokladnie swojego problemu, i jeszcze obraza ludzi ktorzy chca mu pomoc zamiast wyjasnic sytuacje, pianke trzeba kleic plastycznym klejem bo gdy zastosujemy twardy to sie pokruszy, do gumy moze bys kazdy klej, jezeli ktos wytrzyma 6h to polecam epidian52 jeden z najmocniejszych klei.

Skomentuj

theant, jestem nowy i nie mi pouczac, ale facet nam kaze wsadzic sobie rady w dupe ( z wykrzyknikami ) a Ty mu jeszcze doradzasz ?

Skomentuj

Niepatrzcie skad on jest :[

Skomentuj

Mlody jest i durny - nie wie co pisze... A ze nie mam nastroju do opierdzielania wiec napisalem jakie kleje i do czego ja preferuje...

Paul8850:
                          wiecej kultury... jak chcesz profesjonalny klej to i cena bedzie odpowiednia... jesli ci zamieszczone tu rady nie pasuja to odpal google i tam szukaj, a nie wprowadzasz nerwowa atmosfere na forum...

Skomentuj

sory za ot ale tu sie strasznie nerwowo ostanio robi jakas masowa paranoja

Skomentuj

skleić zawieszenie - hmmm - ogniem :P

Nie ma sensu!

Kup oryginalną membranę z zawieszeniem od Tonsila

Skomentuj

Dj sms, a moze jeszcze proponujesz cos od VK ? mysle ze do audaxa w sam raz,Paul 8850,on ma 20+ lat :P

Skomentuj

idź sie schowaj Tasiorze

Skomentuj

LOL hahaha ale sie usmialem, proponujesz zawieszenie tonsila do audaxa,a parametry sie zmienia znacznie pzreciez co?a nie o to tu chodzi
                                    pozdro ,ale nie dla Ciebie ,DJ sms

Skomentuj

hmm do Audax'a?? nie widze...

[ Dodano: 2005-04-28, 20:35 ]
                                      jesli chodzi o inny głośnik niż tonsil, to juz nie wiem, ja bym nieoryginalnymi częściami nie próbował regenerować :/

[ Dodano: 2005-04-28, 20:36 ]
                                      ale ja sie nie wtracam już, nie czytałem tematu :P

Skomentuj

Dj ,kojaz fakty,paul zalozyl drugi temat o audaxie,a ten dotyczy jego zawieszenia :)

Skomentuj

Czaruję...
                                        X