Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Stx GDN-27-150-8-SC

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Stx GDN-27-150-8-SC

Witam!
    Wasze forum czytam od dłuższego, ale sie nie udzielam:) Ale nie o tym mowa:)

Czy głośniczek GDN-27-150-8-SC jest dobry do kolmny 3 drożnej? Dużo osób robi na nim suby i właśnie nie wiem czy to dobry wybór.

Za średnie tony bedzie odpowiadał arn-150-05-8 lub ewentualnie w gorszym wypadku z powodu braku funduszy cos z stx (np.GDM-17-150-8-SS), a za wysokie ARV-104-04-8 lekko stłumiony.

Zwrotnica 800/4000.

Co do niskotonowca, jeżeli jest zły to na jakiego go wymienić, aby nie był za drogi (70zl górna granica). Chętnie wysłucham wszystkich propozycji i modyfikacji w tej konstrukcji.

Nie wiem jak 27 ale odradzam ci sredniotonowego 17-150-8-SS mam go i raz ze srednie sa ciche to jeszcze marnej jakosci.

Skomentuj

wola bym zastosowac tesle arn 312 lub tonsila 30/100

Skomentuj

Zamieszczone przez gummy
        Nie wiem jak 27 ale odradzam ci sredniotonowego 17-150-8-SS mam go i raz ze srednie sa ciche to jeszcze marnej jakosci.
        Oki, wiec bedzie arn:)

Co do 312 też bym go wolał tylko troszeczke sie w przedziale cenowym nie mieści:)

Skomentuj

doloz i kup arna latwiej go wysterowac a i bas jest milszy i bardziej zroznicowany

Skomentuj

to może nie arn 312 a arn 226 zmieścisz sie w przedziale cenowym

Skomentuj

łatwo powiedzieć, gorzej z wykonaniem:( nie mam tyle kaski za 200zl kupie komplet przetworników do jednej kolumny.

Może jednak sie wypowiesz czy ten głośnik sie nadaje do tej konstrukcji? Symulując go w WinISD wychodzi ze musze go nisko zestroić i właśnie nie wiem czy nie zanisko:(

[ Dodano: 2005-04-23, 14:43 ]
              Zamieszczone przez yeti
              to może nie arn 312 a arn 226 zmieścisz sie w przedziale cenowym
              :) fakt. zaraz po Googluje troszke

Skomentuj

ja bym polecał wersje 300 wat a tego STX'a jak do kolumn dał bym chyba raczej do zamkniętej.. swoją drogą na twoim miejscu na początek nie pchał bym się w 3way...

Skomentuj

nie wiem czy ktoś zauważył, ale każdy początkujacy pcha sie w 3 drogi:)

Skomentuj

tesla... empire.com.pl nietrzeba googli :P
                    pozdro

Skomentuj

To nie jest moja pierwsza konstrukcja:) jak by była to bym to zaznaczył:P

I nadal nikt nie udzielił konkretnej odpowiedzi...:)

Skomentuj

tutaj jest http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?p=3501#3501 konstrukcja taka jak chcesz zrobić poczytaj opinie

Skomentuj

już sie biore za lekture:)

Skomentuj

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=3370 szukaj uzywaj i tu mas dla 4 ohm a ty zmienisz tylko na 8 ohm
                            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
                            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

dzieki:) pod twoim linkiem jest kolejny który odprowadza mnie do budowy suba, a mi troszeczke nie o to chodziło, ale tak czy siak zawsze coś:)

[ Dodano: 2005-04-23, 22:22 ]
                              Zamieszczone przez yeti
                              tutaj jest http://audiomania.info/forum/viewtopic.php?p=3501#3501 konstrukcja taka jak chcesz zrobić poczytaj opinie
                              Dzieki za linka:) bardzo mi pomógł

Skomentuj

Widziałem to juz dawno i nie zaskoczyłeś mnie, a tak zastanawiam się czy zrobić pierw suba na SLS 10 czy kolumny na ARN 312 bo te STX odzucilem bo wyszedlem z zalozenia po co kupowac glosnik za 50zł jak kupie i pogra 3 miesiące i zaczne zbierac na nowy a nie lepiej kupic odrazu cos lepszego a nie tracic 50zł i przesyłke 20 zł razem 70 zł a do ARN barkuje 130zł ale jeszcze się musze dobrze zastanowic co i jak i poczytac bo dopiero cos na wakacje nastrugam ale z kasa jeszcze się okaze to wszystko zalezy czy mature zdam, jak zdam to i kasa będzie :)

Skomentuj

kondrax - fajnie liczysz, stx z przesyłka ale arn juz nie. Świetnie, że chcesz coś złożyć, ale mnie nie bardzo to interesuje:) Założyłem ten temat aby "doszlifować" swoja konstrukcje i już wiem wszystko co było mi potrzebne.

A tak BTW, czytając twoje posty nie dał bym sobie palca uciać, że jesteś w klasie maturalnej. Szcześcia życze z Polskiego...

Skomentuj

ARN 312 -190 zł a policzyłem 200zł a przesyłaką 198zł także jeszcze masz 2 zł na piwo :) A pisalem to w nocy, omijam znaki polskie i pisalem na szybko na ujowej klawiaturze kuzynki na której nie raz nie działają klawisze. A napisalem o tych ARN bo tez tak chcialem zrobic i odszedlem od tego pomysłu a tak się podzieliłem moimi przemysleniami.

Skomentuj

oki, mi to nie przeszkadze jak ktoś robi błedy

Dzieki za podsuniecie pomysłu z tym arn ale zostane jednak przy stx. Na średniego dam ARN-150-73/8, a na wysokei tony ARV-104-04/8. Jak zagra zobacze jak zmontuje:)

P.S sorka jeśli uraziłem:)

Skomentuj

na sredniego arp.....

Skomentuj

Czaruję...
                                        X