Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

sub do samochodu

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

sub do samochodu

Witam ponownie...
    Tym razem mam pytanie dotyczase car audio... mam nie za duze glosniczki w aftq (boshman 200W0 i basu to one nie znaja... chce zrobic jakies nie duzy subik do fury aki do 100W sina....
    1. STX 17/80/4 sc, buda 25-30 l BR, przy -6db 35 hz i impuls 16 max
    2. tesla TVM 226-03-4 ( i to mam maly problem bo slyszalem ze ten glosnik do samochodu mozna zamontowaqc w 20 litrach zamknieta,ale tam jest duuuze podbicie okolo 3db przy 85hz i przenoszenie przy -6db tylko 45 hz ale slyszalem ze do fury zajebisty sub...
    to sa moje propozycje, moze cos innego macie ciekawego, zalezy mi na nieduzym subie takim powiedzmy do 30l i za w miare dobra kase tak jak te wyzej...
    pozdrawiam
    bikuss
    acha jeszcze jedno w sklepie internetowym wypatrzylem zwrotnice do subow za 13 zl tylko ona jest 4 ohm (to pasuje) i 80 W i nie wiem czy moge taka zastosowac przy ww subach...
    z gory dzieki za odp...
    pzdr

[ Dodano: 2005-04-27, 21:13 ]
    szkoda ze nikt nie pisze... a potrzebuje tych onformacji a Wy chyab bardziej w tym siedzicie niz ja... dodam jeszcze ze ostatnio wlozylem mojego suba (tesla 226-05-8 w 34 litrach i ma przy -6db 35 hz ) i chodzi to ladnie ale nie mam za duzo miejsca w bagazniq i potrzebuje czegos max do 30 l a najlepiej cos kolo 25 tak jak ten STX... odpiszcie cos...
    pozdrawiam
    bikuss

hmm.. ile masz kasy na głośnik + wzmak? co słuchasz? jaki samochód? czym napędzisz? bo z tego co zaproponowałeś to nic bym nie wybrał.

Skomentuj

mozna dać STX GDN20-120-4AW w bude ok 20-25l i bedzie git

Skomentuj

Viper, testowałeś?

Skomentuj

arn 226 ma slabe SPL i bedzie mocny wzmacniacz potrzebny !!!!
          a parametrami sie nie sugeruj ze ma przy 45 hz -6 dB :P i tak nie usłyszysz różnicy jesli nie masz wyrobionego ucha :P

Skomentuj

to tak...
            1. samochod carina II 90 rocznik...
            2. bedzie to napedzane narazie wzmakiem 30W nominalnej, a docelowo 75W nom.
            3. slucham wszystkiego od hh techno po rock metal
            4. vipera nie slyszalem
            a co do tego STXa 20-120 AW to go rozumiem ze w BR i tylko 25 litrow starczy? i jaka rure do tego? taka jak win ISD proponuje?
            thx za jakies odpowiedzi bo juz myslalem ze sie nie doczekam zadnej :)
            ja raczej cos do fury to BR dlatego tez ta tesla nie bylem przekonany... acha a co do kasy to za duzo jej nie mam :) na szczescie mam juz wzmak tylko go podlaczyc... chce cos wlasnie pokroju STXa bo to nie dorogie a troche basu chyba da no nie?
            pzdr

[ Dodano: 2005-05-01, 02:00 ]
            tak patrze ze ten AW to trszke kosztuje (59zl) troche drogo bo i bude do tego i wszystko to ze 100 wyjdzie a teraz tyle nie mam
            chce cos nie duzego nie drogiego zeby troche halasu porobilo :) hehe
            a ktos moze slyszal ta 17/80/4 SW??? jak to chodzi?
            pozdro

[ Dodano: 2005-05-01, 02:05 ]
            to tak... powiedzmy ze na sam glosnik mam 40 zl...(tyle co ta tesla bo STX to 21zl :)
            nie mam kasy dlatego szukam czegos malego i niedrogiego... jakbym mial kase to bym kupil tube albo zrobilbym cos na jakims alphardzie na przyklad bo mam w domu suba na CW1002 i gra zajebiscie tylko duuzy(70l) i sam glosnik 100 zl...

Skomentuj

a moze by tak stx'a 22/120/4 ss wsadzic do budy 25 litrow br.kosztuje tyle ile masz kaski a bedzie napewno duzo lepszy od tej 17

Skomentuj

jak ma robic hałas .. to nie umiem pomóc.

Skomentuj

"halas" to bym w cudzyslowie, nie chodzi mi o jakies tam buczenie tylko dobry bas (zeby go troche bylo) bo wiem ze za ta cene nie dorownam tubie JBLa... a tak patrzylem tego 22/120/4 ss to wyglada to nawet spoko i cena moze byc...ze moze na cos takiego sie pokusze...

Skomentuj

halas to własnie z tuby jest, ale za ta kase co masz to nie stac cie na nic innego w samochdzie niz wlasnie halas, tyle ze nie z tuby..
                    powodzenia, tylko tyle ze bedziesz zadowolnony ze swojej konstrukcji dopuki nie posłuchasz czegoś innego.. wtedy rozczarownie i zawód.
                    minimum na głosnik to około 200zł.. ale to do słuchania nie do hałasu.

Skomentuj

hehe to to ja wiem... a slyszec to ja tez slyszalem np. subik na xPlodzie albo tube JBL 1000W to to ma basik ale coz... nie mam 1000zl na takie cos, a moje glosniczki nie maja dla mnie basu, ale mi trzeba cos co troche uzupelni bas, nie chce robic dyskotek na parkingu tylko posluchac spokojnie muzy zeby troche w niej basu bylo :)
                      a jeszcze jedno pytanie... narazie mam wzmaka bez filtra i co do tego zastosowac zeby calym pasmem nie gralo? moze jakas niedroga zwrotnica czy dlawik...??
                      http://www.prolech.com.pl/shop/default.asp tu jest fajna zwrotnica za 13 zl ale niestety tylko 80W to za malo bedzie przykladowo do tego STXa 22-120-4 SS :/

Skomentuj

subik na xPlodzie albo tube JBL 1000W to to ma basik
                        to jest gówno ale to tylko moja opinia. słuchałem obu, wypas? oj na pewno nie!

nie mam 1000zl na takie cos
                        poza tym szkoda 1000zł w błoto wyżucać, za takie pieniądze można już nieźle podziałać, no ale nie z tym! panowie, nie z tym!!
                        na powiedziałbym bardzo dobry zestaw trzeba około 150-200zł na głośnik i około 150-200 na wzmak (używane i yczekiwane okazje)

nie chce robic dyskotek na parkingu tylko posluchac spokojnie muzy zeby troche w niej basu bylo
                        z tego co planujesz to właściwie bedzie bardziej dyskoteka na parkingu.

narazie mam wzmaka bez filtra i co do tego zastosowac zeby calym pasmem nie gralo? moze jakas niedroga zwrotnica czy dlawik...??
                        można. niepolecam.

pozdrawiam, wiem że to smutne co napisałem, ale takie życie.. eh!

[ Dodano: 2005-05-01, 13:06 ]
                        by the way: co masz w aucie zamontowane z przodu i jakie radio?

Skomentuj

radio mam mediona 4x25 RMS a z przodu mam glosniczki alpharda 40W 10cm i tweetery 150W takie za 30 zl z allegro, nawet nie wiem jaka firma a z tylu boshmany 200W 3 way, ale co do tego ograniczenia pasma to co mam zrobic bo narazie musze cos zastosowac... bo przeciez nie bedzie gral calym pasmem bo to bez sensu... polecisz cos... no wiesz audiofilem to ja nie jestem ale lubie dobre brzmienie... poprostu co mam zastosowac zeby sub gral max do tych 250hz...

Skomentuj

no mam rade, ale ci sie nie spodoba,
                            1) opchnich wszystko co masz, prócz radia
                            2) wytłum drzwi
                            3) skoro audiofilem nie jesteś to kup dls r6a, używke (skoro audiofilem nie jesteś to jest super) i popędz ją z radia, tylko przód.
                            jeszcze Ci kasa zostanie, jak wszystko zrobisz sam, bo teraz to masz dużo głośników z których żaden nie gra za to wszystkie hałasują.

Skomentuj

spoko spoko, tylko pare malych problemow... patrze ze te dls wcale takie tanie nie sa chyba ze masz jakies zrodlo...
                              2. pewnie nie wiesz ale w carinie II glosniki z przodu sa pod deska rozdzirelcza a nie w dzwiach i do tego tam wchodza max 10cm lub male elipsy...
                              3. duzo zabawy a mozliwe ze ta fure za jakies pol roq max rok bede sprzedawal wiec duzo roboty po nic...
                              moze jakies inne glosniczki polecisz? albo poprostu zostanmy przy nieduzym subie :) i napisz mi tylko co mozna zastosowac do ograniczenia pasma... :))) hehe
                              bo tez patrzylem zeby na tyl wrzucic elpisy pioniera one ladnie tlocza ale tez 250zl :/ a ja mam poprostu teraz max 70 zl na suba calego i wzmak do niego ale bez filtra i to mi musi wystarczyc zeby dodac troche basu w furze :)
                              pozdro

[ Dodano: 2005-05-01, 17:08 ]
                              boshe czlowieq toz najtanszy system dls kosztuje 700zl :) jak mi zafundujesz to spoko :)

[ Dodano: 2005-05-01, 17:27 ]
                              a i jeszcze jedno macie moze jakies zrodlo na glosniki STXa?? poza stx.pl? bo tam drogo za transport sobie rzycza... i minimalne zamowienie 50zl a sam glosnik 40 a wszystko pozatym mam a za te 10 zl to ja kupie plyte na bude do tego suba...

Skomentuj

allegro,d speaker - on ma stxy

Skomentuj

to ja wiem ale on ma malo modeli i akurat ma te ktore mnie nie interesuja :(

Skomentuj

ja kupuje calkiem inne niz on opyla,on ma kazde tylko trza mu napisac maila :)

Skomentuj

acha spoko dzieki... juz maila do niego wyslalem :) moze bedzie mial.. ludzie a powiecie mi co ja mam zrobic z tym ograniczeniem pasma... bo on bedzie gral calym to nie bedzie efektu :/ pomozcie plizzz
                                      pzdr

Skomentuj

bikuss, krótko węzłowato-nie ma nic za darmo.Jak nie masz kasy to sobie odpuść bo i tak ci kaszana wyjdzie.Słowa Magika nie są z księżyca,wie chłopak co mówi.

Skomentuj

Czaruję...
                                        X