Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kolumny z głośnikiem niskotonowym montowanym z boku

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jak jest w odzielnej komorze to jak moze byc zaklocany przez tego stx`a...

Skomentuj

Zamieszczone przez Kudłaty
      jak jest w odzielnej komorze to jak moze byc zaklocany przez tego stx`a...
      Miałem na myśli porty BR - w końcu i STX i Tesla miałyby swoje BR.

Skomentuj

jesli bys obcinal przy 150hz to po co ci br... przecierz to sie nawet na strojenie nie lapie nawet jak bedziesz cial przy 80... ale mozesz dac tego wiekszego bez wiekszego znaczenia tylko jak on sobie radzi tam na gorze... a moze wez arx`a??

Skomentuj

Kolumny są już na ukończeniu, jednak tematu zwrotnicy nawet nie podjąłem. Mam pytanie - jak ustawić mikrofon pomiarowy przy pomiarze głośników w SW? Zaznaczam, że basowy jest z boku na dole... czy wobec tego przy pomiarze głośnik ten ma być zwrócony w stronę mikrofonu, czy też ustawić mikrofon z przodu kolumny?

Skomentuj

ciekawe pytanie zip ;] a tak na chlopski rozum tto bedziesz kolumny sluchal z przodu a nie z boku :P ja bym ustawil z przodu

Skomentuj

Jak będziesz mierzył pasmo całego zestawu to przed kolumną. Ale jak chcesz pomierzyć dokładnie dolne rejestry basowca to robisz pomiar "nearfield", a do tego rzecz jasna musisz z boku bo wykonujesię go około 1 cm od membrany. Zresztą poczytaj w tutorialu i pomocy do SW.

Skomentuj

Witam
                Posiadam kolumny M-AUDIO HCS 9950 MK II i planuje dołożyć z boku każdej kolumny głośnik niskotonowy o średnicy od 20-25 cm. mam wzmacniacz YAMAHA RXv367. Pytanie moje brzmi czy jest szansa poprawić bas w tych kolumnach czy wzmacniacz da rade. Jak podłączyć dodatkowy głośnik do istniejących. wolałbym nie inwestować w subwoofer.

Skomentuj

Rxv to kinowka chyba i to najniższy model to jak ty basu oczekujesz. Sprawdź głośniki najpierw pod normalnym wzmacniaczem. Albo sub dobry

Skomentuj

Takie sobie dołożenie głośnika do kolumny wiąże się z;
                    1. Przebudową obudowy.
                    2. Modyfikacją zwrotnicy, a jeśli nie masz systemu pomiarowego to nie zrobisz tego dobrze
                    3. Koszt wyjdzie dużo większy niżeli budowa aktywnego subwoofera

Skomentuj

Czaruję...
                    X