Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

mam gdn 20/80/2 i gdwk 8/13/120

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam gdn 20/80/2 i gdwk 8/13/120

czy to bedzie w miare grało?bo chciałbym zrobić 2drożną konstrukcje.

jeżeli w miare nisko utniesz GDWK to moze nie bedzie wielkiej dziury w pasmie ale napewno średnie bedą troche wycofane i ogolnie nie bedą najwyzszych lotow.
    Robiłem kiedys podobny zestawik tylko że zamiast GDN był tam W200s od Visatona i tragedii ze średnimi nie było...

Skomentuj

mógłbyś podać wielkość obudowy i b-r.jestem zielony w tychn tematach dopiero zaczynam łapać o co chodzi.

Skomentuj

hmm skoro mowisz ze jestes zielony, to lepiej poczekac, dokształcic sie bo bardzo łatwo coś zepsuc. zaczął bym od poczyania artykułow na tej strone i audiomanii,nauczyc sie obsługi winisd. Taki projekt trzeba przemyslec,przeanalizowac kilka opcji i dobrac najlepsza, lepiej nie dzialac pochopnie bo mozna pozniej zalowac.

Skomentuj

Musialbys zwrotnice miec podobna jak stare MAZURKI 110, w ktorychjednak graly dwa 13cm glosniki nisko srednie, lub lepsza (tzn dla wysokiego b stroma)
          jesli zaczynasz to jeszcze sie powstrzymaj.
          Szkoda by bylo do zamknietego pudla dawac tego GDNa a przewaznie wsadza sie go w 30-35litrow i stroi BR na 38Hz cos kolo.
          Zeby nie eksponowac niskich (przy uposledzonych srednich) mozesz dac tunel srednicy 6cm ktory nie bedzie rewelka dla tego glosnika ale sie nie udusi, za to krotki wyjdzie.`

Skomentuj

dzieki za podpowiedz!!jesli mozecie napisac cos wiecej to bardzo prosze.
            a może dołożyć jakiegoś średniaka dość taniego???

Skomentuj

Ten wysoki sporo wytrzymuje przy prawidlowej aplikacji ale w moich do 20/80/2 mam srdniaka 10/80/2 i pasuje niezle.Niedlugo odsluchy.

Skomentuj

a może jakiś inny średniak w podobnej cenie macie do zaoferowania

Skomentuj

Mam dwa gdm 16/80 uzywane chcesz tanio? Ladnie pracuja ale trzeba tlumic sporo.
                  Bede za tydzien wiec masz czas do namyslu.W razie czego email na marek@gliwice.kmp.gov.pl.

Skomentuj

dokupiłem tvm arn 150/03/8 powinien pasować.
                    Jeśli dam nisko gdn-a to chyba nie powinno przeskadzać?

Skomentuj

WinISD jeszcze pewnie nie umieszobsługiwac a juz 3 drozne konstrukcje robisz :)

Skomentuj

powiedzieli że średnie będą słabe bez średniaka więc dokupiłem.

Skomentuj

Trzeba było opchnąć tego 20/80/2 i kupic coś mniejszego co by Ci średnie obsłuzyło albo nie sprzedawac tego GDNA dokupic jakies mniejsze niskosredniotonowki a z tego 20/80/2 zrobic suba :) Jak juz kupiłes tego średniaka to życze powodzenia.

Skomentuj

Teraz wysokie beda slabe musisz kupic srebrne okablowanie.
                            kupisz?

Skomentuj

Zamieszczone przez blockers
                              Jeśli dam nisko gdn-a to chyba nie powinno przeskadzać?
                              Jesli chodzi Ci o to czy jak obetniesz go nisko to nie bedzie przeszkadzać to nawet powiem ze jest to wskazane. Jak nie masz pojecia o budowie zwrotki to kup cos gotowego JANBO. Co tu wiecej doradzac? Jesteś w zbyt gorącej wodzie kąpany ja bym na Twoim miejcu zrobił jak pisałem wyzej. Do wysokich był dołozył tesle XW165 a na 20/80/2 zrobił suba.

Skomentuj

Najpewniej byłoby zastosować zwrotnicę od Perfect150 z tym że zamiast GDN20/60/3 i obudowy zamkniętej zrobić na GDN20/80/2 i obudowie br. Średniotonowy w nich był to GDMK11/60/3. Głośnik bardzo drogi ale solidny (skoro się wszyscy chwalą to też mam takie ;-)
                                Możliwe jednak że swrotnica wymagałaby pewnej ingerencji w tor nisko i średniotonowy. To by się okazało dopiero w trakcie odsłuchu.

Skomentuj

wyczytałem że przy przedniej sciance powyżej 20cm są obcinane częstotliwości około kilkuset Hz o ok. 3dB.działanie filtru środkowoprzepustowego zawsze powoduje wzmocnienie w pasmie przepustowym, dochodzące nawet do 3dB i dla tego średniak powinien mieć do 3dB mniej niż pozostałe głośniki więc dam avn arp 150/03/8 powinno działać.podział przy 800Hz/4800Hz.co wy na to? obudowa dla gdn 35,4l b-r 7,2cm średnicy 17cm długości strojenie na 39Hz.średni i wysoki w odzielnej obudowie.[/quote]

Skomentuj

Czaruję...
                                  X