piszcie i oceniajcie który na suba
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
lw800 vs 226-07-4
Collapse
X
-
Nie slyszalem LW natomiast slyszalem i posiadam ARN i powiem ze jego 88 dB efektywnosci i te skromne 70W wystarcza do powiedzmy 15m2 z bardzo dobrym skutkiem. Podczas ogladania filmow efekty sa jak dla mnie bardzo dobre i w muzyce tez jest spoko. Moim zdaniem wystarczy mu tak ok 50-60 W mocy z tym ze wiadomo ze nie do zaduzego pokoju. Z filtrem subsonicznym i dobrze zaprojektowana obudowa moze nawet grac w BR (sprawdzone, wiem co pisze) ogolnie jest chyba jednym z udanych glosniczkow tesli (jeszcze seria 150-03 5 sa fajne) ktore slyszalem a kilka ich bylo...Faktem jest ze posiada dobra dynamike i srednio niski bas. tak ok 35 Hz to chyba dolna granica z jaka sobie poradzi. ponizej jest juz nieza ciekawie.
ja polecam ten gosniczek. Warty swej ceny lecz jak to ktos powiedzial: "bez fajerwerkow"
[ Dodano: 2004-08-31, 13:02 ]
Nie slyszalem LW natomiast slyszalem i posiadam ARN i powiem ze jego 88 dB efektywnosci i te skromne 70W wystarcza do powiedzmy 15m2 z bardzo dobrym skutkiem. Podczas ogladania filmow efekty sa jak dla mnie bardzo dobre i w muzyce tez jest spoko. Moim zdaniem wystarczy mu tak ok 50-60 W mocy z tym ze wiadomo ze nie do zaduzego pokoju. Z filtrem subsonicznym i dobrze zaprojektowana obudowa moze nawet grac w BR (sprawdzone, wiem co pisze) ogolnie jest chyba jednym z udanych glosniczkow tesli (jeszcze seria 150-03 5 sa fajne) ktore slyszalem a kilka ich bylo...Faktem jest ze posiada dobra dynamike i srednio niski bas. tak ok 35 Hz to chyba dolna granica z jaka sobie poradzi. ponizej jest juz nieza ciekawie.
ja polecam ten gosniczek. Warty swej ceny lecz jak to ktos powiedzial: "bez fajerwerkow"
[ Dodano: 2004-08-31, 13:02 ]
sorry powturzylem posta....cos sie popsulo... ;-/
Skomentuj
-
to zalezy jeszcze na czym ci zalezy. jezeli chcesz glosno to lw bedzie dobry ale jego monotonny bass dosyc szybko cie zmeczy. tesla gra miekko i przyjemnie ale fakt jej efektywnosc i moc sa troszke za male. mialem tesle zamknietych 32l i powiem ze do pokoju 25m.kw to troche za malo. teraz mi sie nudzi i robie bude b-r. zobaczymy co z tego wyjdzie.
ale i tak zawsze bede obstawal za tesla
Skomentuj
-
Nie chce nikogo denerwować ale obecnie "walcze" z lw i mam same problemy.Dziwie sie jak można brać takie coś do suba.Dla mnie sub powinien przenosić od min.30-40Hz a jak rzucałem na symulację lw to ledwo 60 osiąga przy -6.Zresztą na ucho słychać że niżej to on tylko w izobaryku może zejść i to nie wiele.Moim zdaniem to sie w ogóle nie nadaje.Jeśli ktoś chce prawdziwy sub to niestety czeka go wydatek min.200zł.I nie ma się co niestety oszukiwać,żeden alfred,żadna tesla czy stx.To wszystko będzie i tak naciągane.Nie wierze że głośniki w tych cenach potrafią uzyskać tak niskie zakresy.Wiem,wywołam burze ale prawda jest okrutna,to tak jak z autami,coś za coś.Jak kosztuje to i jakość ma.No ale jeśli są zaciekłe jednostki które twierdzą co innego to proszę o sprostowanie-w miarę delikatne i rzeczowe,takie które będzie miało uzasadnienie.A LW 800 to śmieć,szkoda kasy,lepiej na piwo iść.
PZDR
Skomentuj
-
umberto troche przesadzasz moj w 2litrach B-R przenosi do 40Hz spokojnie ze spadkiem -3dB (to niejest teoretyczna symulacja tylko realny pomiar....) myśle że zmiana strojenia dała by -3 przy 35Hz ale poleciał by impuls i było by cicho :) to taka moja zabawka (na działkowe imprezy typu posiadówa doskonały)
Skomentuj
-
No może i tak Ci sie udało go wypiłować Sound Wave,nie wątpie.Ale ja sie już pare razy sparzyłem na tych wszystkich wynalazkach i uważam że poprostu szkoda kasy i zapału.Lepiej odczekać pewien czas,uskładać kasy i kupić coś markowego,nie będzie przynajmniej zawodu że gra do dupy.Ja już pare alfredów przerzuciłem i widze że są tak "rozlazłe"że szkoda gadać.A ile sie nawalczyłem z SW żeby go jako tako wyprostować!Ale i tak jak na swoją cene to raczej bardziej pasuje na popielniczke.Zresztą jak skończe te podłogówki to czym prędzej je opyle nawet po kosztach,na półeczce już czeka zestaw Visatonów a one chyba mnie nie zawiodą.
PZDR
Skomentuj
Skomentuj