Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Kto ma stxa w samochodzie? Przyznawać sie!

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

jeżeli chcesz mieć STX'a w aucie to wsadzaj śmiało ludzie pakują do samochodów głośniki z papierowymi membranami i piankowym zawieszeniam i są zadowoleni przez kilka lat, taki STX szybko się nie rozpadnie a nawet jeśli to za takie pieniądze.... wiadomo, że jak teraz kupisz stxa to za jakis czas (kilka miesięcy czy lat) zapradniesz czegoś lepszego = droższego a magik to chyba ma chore fazy z tymi jego postami cytje "..." super zabawne ahhaha ubaw po pachy:P

Skomentuj

w wykropkowanych miejscach były propozycje zabudowy, lecz autor postu nie życzył sobie wątków pobocznych, więc zostały tylko kropki.
      to nie fazy, a ubaw to jest z wami, jak słysze że wasze stx'y to właściwie chyba jakieś cuda, bo nie umiecie znalęźć żadnych lepszych.. no i tu nie o kase chodzi bo można zrobić niskobudżetowo, tylko że jak wy znacie tylko i wyłącznie te głośniki, to trudno..
      tylko niskobudżetowo to nie jest tak 50zł..
      bo jak słysze że ktoś chciałby mieć sub w samochodzie nie z najwyższej półki, tylko ze średniej bo w końcu nie jest audiofilem to mi ręce odpadają jak sie okazjue, że ma na to 50zł. to nie jest półka średnia. to shit.
      i jeszcze żeby wszystko było jasne, to właśnie STX SA W STYLU POPIERDYWANIA PRZY DYSKOTECE LUB NA WIEJSKIEJ REMIZIE, mówicie "to ma grać a nie napierdalać, więc wezmę stx" no właśnie nie teges.. to stx to będzie napierdalał, tak napierdalał dla nie wtajemniczonych ŁUPAŁ.

Skomentuj

na głosnik moge wydac i 500zł ale nie chce.
        chce kupic stxa 27-150(albo 300)-4ss i mam zamiar wpakowac go w 30L zamknietej albo BR(tego 300).
        chce miedzy innymi dlatego zeby potem opchnac suba jakiemus oszołomowi za 2x tyle.
        zresztą nie potrzebuje sie tłumaczyc!
        jak kogos wpienia ze chce stxa to niech wezmie duzy rozped i rypnie głową w futryne(pomaga).

a teraz jak nadal nie pomogło, spytam jeszcze raz tylko inaczej:

chce kupic pewnien renomowany głośnik za kupe kasy. ma on jednak mały mms. czy nie bedzie to negatywnie wpływać na bas w samochodzie?

Skomentuj

ja jeszcze nic nie zrobiłem na stx'ach i wcale nie uważam że jest to jakiś super bajer, ja jako pierwszą konstrukcję zrobiłem suba na gdn 20/80/2 dość dawno choć też mogłem wziąć taniego stxa , teraz kolejna konstrukcje planuję na czyms lepszym bo vissationie i na to zbieram

jak ludzie chca robic na stxach to niech robią ale lepiej zrobić na czymś droższym lepszym lub nawet lepszym niekoniecznie dużo droższym i mieć to na dłużej a zdecydowanie lepiej

jeśli Grze chce stx'a to niech zrobi suba na tym jeżeli go taki sub zadowoli to ok, jak nie to zrobi nasępnego na czymś lepszym

Skomentuj

A ja kupilem sobie głośnik extrme madafaka subłofa, kosztował 25zł i ma mms 300g magnes jak łeb od szpilki i czy będzie grał dobrze w aucie?

Skomentuj

panowie!!!niedawno byla debata o sypiacym sie forum.o jego niskim poziomie.
              poprostu rece opadaja.
              jak kos nie wie to studioje posty,albo zadaje pytania,a jak ktos wie to odpowiada(pomaga)
              w najprzystepniejszy sposob! a nie robi z kogos idiote!!!
              czy podnnoszenie poziomu ma polegac na olewaniu ludzi pytajacych o stx?

panie Magik.panu nikt nie kaze(chyba)udzielac sie na forum przecierz.nie watpie w pana wiedze i doswiadczenie,pewnie sam bym sie do pana w sprawie CA zwrocil.ale troche szacunku do ludzi.prosze.
              jak ktos sie pyta o najlepszy model stxa to prosze mu odpowiedziec w miare konkretnie a nie pisac ze to gowno.
              karzdy wie,ze to lajno,ale chce najmniej smierdzace.
              jak ktos nie potrafi odpowiedziec to niech sobie daroje.
              pozdrawiam.

Skomentuj

do Magik... sluchaj... jezeli dla Ciebie wydac na glosnik 700zl a 100zl to nie roznica to poprostu zajmij sie sponsoringiem takich jak my ktorzy wola STXy... u mnie pisales podobnie... sprzedaj swoje glosniki (80-100zl moze za nie bym wzial) i kup se system dls (600-1000zl) "jeszcze Ci kasa zostanie, jak wszystko zrobisz sam..."(to sam to se chyba bym musial wyciac z papieru membrane, nawinac cewke i markerem napisac DLS) a sub o ktory pytalem wyniesie mnie 70zl... albo ja nie umiem dodawac albo to taniej nie wyjdzie... a jezeli lubusz ludzi zjechac za to jakie glosniki lubia to pojdz se na wolumen... tam to im w 4 oczy powiesz...a powiedz co Ty masz w furze czy w domu??jak ktos sie pyta o STXa to powiedz co wiesz albo sie nie odzywaj... "bo mi rece opadaja" jak czytam to Twoje shit...
                pzdr!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez magik
                  ...
                  Myśle stary, że przeginasz na maxa... mod powinien skasować Ci te posty z wielkropkami... nic nie wnoszą do tematu. Zaśmiecasz i tyle, a do tego nabijasz sobie nieuczciwie posty:/

Skomentuj

co wy z tym nabijaniem postow?? co to ma za znaczenie ile kto ma postow prawde mowiac pomiedzy tamte wypowiedzi mozna bylo wstawic ni mniej ni wiecej jak tylko to "..." NC

Skomentuj

przeczytalibyscie moze posty magika to byscie wiedzieli czemu sa tam kropki ?! ..... NC

Skomentuj

magik wie co mówi tylko reszta nie potrafi tego zinterpretować.I nie muszą to być zaraz kwoty rzędu 500-1000zł.Wystarczy tyłek ruszyć i poszperać.Google Waszym przewodnikiem!
                        A ponadto to poza diy jest mnóstwo serwisów fachowo traktujących o car audio,zarówno tańszym jak i droższym.Zabawa stx-em w aucie jest warta ...
                        Ludzie,troche samodzielności.

Skomentuj

(...)

Skomentuj

tyle postów, a jeszcze nikt z was panowie "specjalisci" nie odpowiedział jaki jest wpływ masy membrany głosnika na dzwiek w aucie(zwłaszcza przy wyzszych dB)...

...mogłem zapytac nawet o Focala i co z tego? nie chodzi mi o zajebiscie profesjonalny esej na temat wyzszosci drogich głosników nad stxami. Chodzi mi o prostą debate na temat wpływu mms na cisnienia wytworzone w aucie.

Co do poziomu forum:
                            Ten temat jest jego kwintesencją. Paru kolesi wpadło w samo uwielbienie po wyciułaniu kasy na głosniki z wyzszej półki i teraz w kazdym temacie widzą potencjalny sposób na udowodnienie ze stx to chłam. WIELKI CH.W.D. TYM PANOM.

Tym samym dziekuje za wnikliwą odpowiedź i uznaje temat za zamkniety.

Skomentuj

Grze, a czy musi ci ktoś odpowiadać?Może nikt akurat z tym problemem sie nie borykał?Nie pomyślałeś?Zresztą co do mas i efektów z tym związanych jest sporo materiałów w wielu serwisach.Ponadto sama masa to nie wszystko,ważna jest rónież sztywność,podatność na "dzielenie" sie membrany.W stx-sie membrana nie będzie raczej zbyt sztywna,sama cena to mówi że jest coś za coś.Aby przy tej masie uzyskac dostateczną sztywność należy użyć materiałów o wiele droższych.Może cos pokręciłem,źle sie wyraziłem czy coś.W razie czego koledzy mnie porawią.

Acha,ładnie by było abyś użył funkcji edit na swoim poście,wiesz,tak jakoś kiepsko o tobie swiadczy koncówka wypowiedzi.Ale to tylko taka mała moja uwaga.

Skomentuj

Wiec jeszcze ostatnie "2grosze":

Jak nie znacie odpowiedzi to widocznie cała ta dyskusja jest nabijaniem postów.

Stx to przykład. Codzi ogólnie o mms. A dokładnie o zjawisko: (głosnik o wielkim spl i małą mms = głosnik o małym spl i dużą masą) w aucie.

Skomentuj

mod to moze nawet skasowac mi wszystkie posty.
                                  jesli nie wiesz skad te kropki to sie nie odzywaj, poza tym juz sie raz tlumaczyłem i to w tym temacie skad sa kropki. wiec wystarczy przeczytac uwaznie.
                                  jesli masz cos do mojej wiedzy lub poziomu jaki reprezentuje to zgłoś sie do mnie na prv-zobaczymy co wiesz ty co wiem ja.

z tym ze jak juz Tato Turbo kiedyś pwoedział:
                                  ty napiszesz kilka postów i o tobie zapomną wszyscy.

głosniki jakie proponuje nie sa z wyższej półki tak jak ktoś miał okazje podsumować,

a jesli "" WIELKI CH.W.D. TYM PANOM. "" to sam za siebie mówisz zarówno o poziomie jak i o kulturze,

bo mówiąc że dany rodzaj głośników to gówno to obrażam firmę lub wykonanie.. nie konkretna osobę,a ty obrażasz mnie, tak sie nie robi,
                                  jestes zero
                                  nie zdobędziesz moich rad, nie tu gdzie jesteś nowy i grzecznie mozesz poprosić o radę której nikt Ci nie musi użyczyć,

nikomu też nie musze tłumaczyć co ja mam w samochodzie czy domu. mozesz mi tylko uwieżyć że nie jest to sprzęt najwyższej klasy ale nie jest to głośnik o jakim ty mówisz.

nie mam zamaru nikogo juz przekonywać.

Skomentuj

magik ok tylko zauwaz jedno jezeli ja Cie pytam o suba ktory narobi troche "halasu" jak to Ty mowisz i mowie ze na pasywny mam 70 zl to nie proponuj mi systemu za 700 (pomijam ze mowies ze to bedzie taniej) poprostu nie mam kasy a wiem ze taki sub troche da bo podlaczajac swoja tesle za 40 zl dalo duzo tylko ze chce dos mniejszgo zeby bagaznika nie zajmowac calego...nie mowie ze wiesz malo, bo wiem ze to ja jestem laik, ale jezeli Cie pytam o glosnik taki i taki, to powied zze to "shit" ale powiedz ktory bedzie lepszy... nie zaleznie czy lubisz ta firme ( czy jest beznadziejna) czy nie... tak jakby ktos Cie spytal o dany sklep a Ty mu mowisz ze kilometr dalej jest lepszy i jest tam drozej ale Ty go wolisz...bez sensu...a to chyba logiczne ze gdymym wiedzial tyle co Ty to bym nie zadawal takich prostych pytan na forum bo bym to sam wiedzial...
                                    pozdro
                                    bikuss

Skomentuj

zasada taka:

stx za 70zł.. jest:

dwa razy gorszy od glosnika za 140 zł
                                      trzy razy gorszy od glosnika za 280 zł

tak jest ze wszystkim jak cos jest troche lepsze to cena sie podwaja nieproporcjonalnie do swoich parametrow.

Takie pisanie "..." nie ma sesnsu zasmieca limit miesieczny transferu danych forum to raz a nawet pokazuje brak zainteresowania tematem, lepiej nie dyskutowac :] umberto, masz racje w swojej definicji na temat masy.

[ Dodano: 2005-05-14, 00:44 ]
                                      prawda taka ze niektoprzy pierdola a nie potrafia wytlumaczyc dlaczego tak a nei inacej (uzasadnic)

a takie bluzganie to typowe dziecinne obrazanie przez internet z bezpiecznego miejsca zza klawiatury :] ciekawe bo jakby mi ktos na zlocie pojechal to z łba nie było by co zbierac - wyrwalbym chwasta

Skomentuj

FRANIU czytaj posty.. a już tłumaczyłem dlaczego tam są kropki.
                                        FRANIU a ty przypadkiem teraz mówiąc twoim językiem nie "pierdolisz" zza klawiatury?

uznaję tą dyskusję za zamkniętą, przynajmniej dla mnie.. nie bede udwadniał czegokolwiek, ktoś ma do mnie sprawe to zapraszam na prv, tam bedziemy dyskutować o moich kropkach i tam bedziemy "pierdolić" drogi FRANIU

a AUTOR WĄTKU niech sobie zobaczy kto ma stx'a w samochodzie.. bo ja nie znalazłem takiej wypowiedzi..

koniec.

Skomentuj

stx za 70zł.. jest:

dwa razy gorszy od glosnika za 140 zł
                                          trzy razy gorszy od glosnika za 280 zł

a jak masz alpharda z 200% marżą to tez bedzie 4x lepszy od stx za 70??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X