Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Audi 80 a muzyka

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Audi 80 a muzyka

Posiadam Audi 80 B4 i mam pytanie odnosnie nagłosnienia mojej zabaweczki. Mianowicie nie wiem co lepsze czy wstawic głośniki w półke czy tez tube do bagaznika. Jest to sedan dlatego tez nie wiem czy tubka zagra w nim fajnie. Zalezy mi zeby był ładny słyszalny basik ale tez jakosc dobra. P.S Najprawdopodobniej bede w posiadaniu głośników Alphard SW 1003 A ale to jeszcze nie jest pewne.

Witaj! Człowieku ten SW to jest shit! poczytaj troszke na forum i jeżeli chcesz dobrze to zainwestuj w coś dobrego! Jaki przedział cenowy Cię interesuje? Bo tak to nie wiem co Ci polecić. Pozdrawiam

Skomentuj

Szczerze to wlasnie te glosniki jeszcze nie sa pewne. po prostu licytuje je na allegro i jak by mi sie udalo to kupie 2 za niecale 150 zl. Wydaje mi sie ze to nawet okazja wiec dlatego z nimi kombinuje. Ale tak na przyszlosc to chce sie dowiedziec co z tym sedanem bo jedni mowia ze w sedanie tuba nie zagera a inni przeciwnie. Jest jescze wyjscie zeby wrzucic tubke w bagaznik a w polce zrobic wyloty.

Skomentuj

Drozdz, odpuść sobie te głośniki,odpuść sobie tube.Nie tędy droga.
        Nie chce mi się powtarzać,poszukaj np.ostatnich moich postów a szybko się dowiesz o co w tym biega.
        Tylko prawdziwy sub zagra jak należy,żadna papierowa rura z dupiastym głośnikiem.

Skomentuj

Dobra to odpuscmy sobie ta tube i te glosniki. Teraz pytanie jak naglosnic sedana ??? Pólka czy bagaznik ???

Skomentuj

omg...
            Wiec:
            czego oczekujesz
            jakiej muzy sluchasz
            ile masz na to pieniedzy(maxymalnie,nie a jak bedzie trzeba to jeszcze te 5 zł dodam)

Skomentuj

Aby się powiodło podstawą jest wzmak który odda minimum 100W na 4 ohmach.Bez tego nie podziałamy.No i umiejętności manualno-stolarskie.

Skomentuj

ej ty sie go zapytaj o jego jednostke sterujaca ( radio ) a potem o siano na to !!
                bo jak on ma tam super power bass .... ;]
                1. kabel zasilajacy do wzmaczniacza (nie 5mm2 przynajmniej z 10 a najlepiej 15mm2)
                2. kabel rca z radia do wzmaka (raczej droga rzecz ;] )
                3. Co masz za wzmaczniacz ?? ( nie patrz co pisze na obudowie tylko poszukaj wlasciwej mocy czyli w rms ... kumpel mi sie chwali ze ma wzmaka 400 W spozalem na bespiecznik 10 A ;] )
                4. jakie masz glosniki na przedzie (bardzo wazne zeby usyskac dobra scene )
                5. nie musis dawac do suba 2 x jakis tam alpharadow czy czegos tam ;]
                6. (nie mow krowa TUBA bo jak to slysze to mnie to ROZ*&ER%#LA )

Skomentuj

a kiedys magnat robil calkiem przyjemne tuby ale to chyba tylko jemu sie udalo :)

Skomentuj

Przerabiałem ten sam problem i wyjścia są tylko dwa
                    1 głośniki w pułce + dobre radio
                    2 Głośniki w pułce + gorsze radio ale za to dobry wzmachol(z zabezpieczeniem)
                    pozd

<techmax>

Skomentuj

widzisz ile pracy z tym jest!!!!!!!
                      zachodu i pieniedzy!
                      wiec lepieij sobie odpusc robienie zabudowy jesli nie masz 1000zł na wzmak +sub

odpusc sobie bo tylko kase wywalisz !

Skomentuj

Jeżeli w B4 bak jest tak samo jak w starszych modelach czyli za siedzeniem to ja bym proponował mocne radio i dobre głośniki w półke. Bo niedość, że Sedan to jeszcze bak za siedzeniem, także z subem będzie tak, że na zewnątrz impreza a w środku cisza.

Skomentuj

PETERS, czy oby napewno hatchback?Bo ja widze na placu w komisie B4 i to jest napewno sedan.

Skomentuj

Radyjko to pioneer DEH 3630. Wzmachola jeszcze nie ma ale to kwestia czasu ( i pieniedzy :) )

[ Dodano: 2005-05-05, 10:54 ]
                            Wlasnie Peters Sedan przez duze S !!!

Skomentuj

AUDI nie robi hatchbaków oprócz A2:P sa same sedany i kombi:P
                              ja bym ni c nie wstawial:P
                              z przodu miejscse na 10cm głosniki przukrecane do konsoli srodkowej SHIT
                              jak juz cos robisz to zrób panele na prednie drzwi :P

[ Dodano: 2005-05-05, 10:58 ]
                              baqk nie za siedzenie m tylko pod siedzeniem prawie jak w kazdym samochodzie , :P

Skomentuj

A wy stawiajac sie na moim miejscu wybralibyscie półke czy subik do bagaznika ??? Słucham raczej muzyki elektonicznej ( tekno !!! ) zalezy mi na fajnym, czystym dzwieku ale chce tez zeby fajnie, glosno naginało )) Niech troszke pochuśta autkiem ze tak sie wyraze. Bo wydaje mi sie ( ale to tak mi sie tylko wydaje ) ze z głośnikami w półce nie otrzymam takiego basu jak z suba ???

Skomentuj

powszechnie odradza sie glosniki w polce... lepsze wyjscie sub ale do tego konkretny wzmak no i zadbaj najbardziej o przod auta

Skomentuj

Drozdz, zintegruj małego suba razem z tylną półką-efekt murowany.Oczywiście sub to nie wszystko,jak najbardziej trzeba zadbać o przód.Z racji kiepskich miejsc montażowych przewidzianych przez fabrykę należy wykorzystać drzwi.Jak to zrobić było już kilka razy pisane.

Skomentuj

ej no u nie w samochdzoe jest tak ze ja mam podlaczony sub do wzmaka a tylnie i prezdnie do radia !! super gra dzwiek jest brdzo dobry czysty i zruwnowazony
                                      ( porzadne glosniki )
                                      jesi chodz i czystosc itp to trzebo wybrac raczej jakas lepsza firme ... ;] jesli chodzi o glosnosc to trzeba z przodu wstawic te wasze alpharady 30 ;]

Skomentuj

Zintegrowac półke z subem Hmmm..... Czy chodzi o to zeby polka byla górna sciana suba czy co ???

Skomentuj

Czaruję...
                                        X