Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Zabieram sie za suba myśle o alphard cw1202c...

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zabieram sie za suba myśle o alphard cw1202c...

No wiec mam pokój 4*4,5m, subuś ten będzie uzupełnieniem głośników do kompa (mam tam jakies soniacze 45Wat z mini wiezy :P Wybierając głośnik myślałem o Alphardzie cw 1202c (200RMS) bo kosztuje tyle by się wymiescic cenowo. Jaka obudówka była by dobra ? Myślałem o 150L lecz poczytałem na forum że dobrze zagra nawet w 80L.
    Kolejną sprawą jest wzmacniacz.. naszukałem się sporo i wywęszyłem że dobry byłby STK 4050 (podobno w cyber techu mają oryg. sanyo za 77zł) co wy myślicie o tym wzmaku ? Moze jakiś inny ? Głośnik ma 4ohm wiec jakie było by dobre zasilanie do tego wzmaka by uzyskać te 200W na wyjściu? Czy ma ktos schemat lub najlepiej wzór płytki z jakimiś zabezpieczeniami i z gotowym filtrem (byłbym wdzięczny)? Czy wmontować do obudowy BR - gdzies znalazłem projekt włąsnie z tym alfkiem i BR gościu do muzy miał go normalnie zatkany ale na bibki czy tam do kina domowego odtykał BR by zwiększyć efektywność. Prosze o rady a najbardziej o wzory płyutek najlepiej stk z zabespieczeniem jakims i filtrem.

do tego to obudowa z 50-60l zamknieta mocno tlumiona... daj znac na gg albo pw to sie dogadamy moge ci tanio odsprzedac tego alpharda...

Skomentuj

zostaw tego alpharda omijaj go z daleka tu zje cie elektronika bo te 200 no z 150W musisz mu podac

pomysl nad beyma 12BR70 tu koszt glosnikab edzie wiekszy a elektroniki nizszy wiec wyjdzie na to samo a inna klasa

Skomentuj

nie lubie cie :)...

Skomentuj

hm.. a tą beyame gdzie można dostać i za ile?? A co do zasilenia tego alfka to niema problemu (dam mu pojeść ) bo elektronike dam w osobnym panelu wiec jak mi sie zmierznie alf to go opne i cos innego zrobie a wzmak bedzie na przyszłośc :) A mam jeszcze pytanko.. ile wychodzi złożenie PA300 i czy aplikacja z STK4050 ma jakies zabezpieczenia ??

[ Dodano: 2005-05-05, 20:55 ]
          sorki nie beyama tylko beyma :P Własnie znalazłem sklepik za 260zł oj sporo.. ale czy warto ?? głośnik przy -6Db zchodzi "tylko" do 30Hz a alfik do 24Hz /przy obudowie 130L/ wiec czemu beyama .. ja bym chciał posmakować głebokiego basu który wstrząsa wszystkim :) Do tego impulsik musi być też niezły...

Skomentuj

stx 27 ss

Skomentuj

to juz lepiej z takich glosniczqw zastosuj Alpharda CW1002 60l zamknieta mocno wytlum, ja mam takie cos w domq i ze wzmaka 30W nawet mozliwie chodzil, teraz mam do niego 150W to laduje az milo a ja mam na przodzie voyagery 200 tonsila a nie 45 W sony :) do takich sony to CI wystarczy tesla 226 w 35l zamknieta (taki tez posiadam ale teraz sie kurzy bo alphard podlaczony :) a co do 1202 to 60L troche malo... slyszalem to w 70l to jakby mu malo bylo tak kolo 100l i bedzie good ale poco Ci taki mebel w pokoju ktory Ci zagluszy te sony i pol pokoju zajmie... a 1002 w 60 brzmi extra!!! a co do wmaka to mam wzmak Vpower (samochodowy) taki za 100zl (2x75 z mozliwoscia zmostkowania i z filtrem regulowanym plynnie od 40 do 200hz) i do tego zasilacz z allegro za 120zl... i naprawde laduje az meble nosi po pokoju a pokoj mam 16m2

Skomentuj

Ja jednak będę uparty .. heh i postawie chyba na swoim.. moim mazeniem jest alphard (narazie) i jak już składam suba to niech już bede "pożądny" a zawsze to jak te soniacze bedą wygladały przy tym subie jak stado mrówek wobec stada słoni to mozna przyciszyć co nie ?? :> :):) A jak sobie sprawie zestawik (a subuś napewno mnie zmotywuje do zbudowania jakiś konkretnych satelitek) to bede mógł odkapić na subusiu i bedzie GiTa:) Cw1202c ma straszną efektywnośc wieżąc teori to w porównaniu do tego beymay to tak jakby Alfik efektywnościowo był równy 86Db+22Db z mocy = 106Db a Beyma to 92Db+20Dz z mocy = 112Db wiec niemyle się myślac ze Cw mając 200W zagra ciszej od beymy 125W ??

[ Dodano: 2005-05-05, 23:28 ]
                niepotrafie liczyc 86Db+22Db=108Db wiec o 4Db ciszej wychodzi mi. Czy poprzez wprowadzenie Bass Reflexa podniose efektywnosc i czy ma to sens ?

Skomentuj

Jak już sie zabierasz za 30cm suba to szarpnij się na http://www.mivoc.pl/?lang=pl&str=1&m...64&img=1&par=1 głośnik nadaje sie zarówno do Closed jak i BR ma pewne parametry no i STK4050 będzie do niego jak znalazł. Poszukaj na elektrodzie gdzieś jest projekt suba na tym głosniku.

Skomentuj

Colombo masz alfarda czy tego co mi dałes w linku czemu akurat tego polecasz... nieznam firmy zdeczka jest ona dobra ?

Skomentuj

Czaruję...
                    X