Czemu twierdzisz, że brakuje nam profesjonalizmu? W czasach gdy na forum był jeszcze dział z własnymi konstrukcjami, napotkałem mnóstwo bardzo ciekawych i obiecujących projektów. Fakt, nie każdy ma możliwości, wielki warsztat/garaż oraz narzędzia. Z tego co widzę na zdjęciach, projektanci mają wszelkie niezbędne narzędzia, nieograniczony dostęp do materiałów. A ja? Płyty miałem z odzysku (ze starych mebli), a wszystko musiałem ciąć wyrzynarką z supermarketu. Niemniej jednak nie uważam, żeby moja konstrukcja (pod względem wyglądu i estetyki) w jakiś sposób miała ustępować tamtym.
Poza tym na tej stronie widać same kolumny estradowe, a my tutaj zajmujemy się w głównej mierze sprzętem domowym (a mało kto robi odwrotki do domu).
Nawet gdybym mial kase na 40cm basowce i wstawil je do labiryntow o gabarytach lodowki to i tak miejsca w domu na nie nie mam.
Podejrzewam ze zatem szukalbym kompromisu czyli lepszego malego glosnika ktory bedzie mi odpowiadal po opakowaniu.na tym rzecz polega.
przeciez wiekszosc konstrukcji z forum bije na glowe produkty profesjonalnych z firm w podobnej klasie i co one nie sa profesjonalne?
profesjonalnie zaczniesz zajmowac sie sprzetem jak bedziesz wytwarzal po 100 sztuk tygodniowo i zalejesz tym caly swiat a tak zawsze bedzie to maufaktorka oparta o DIY
a czy nasze konstrukcje ustepuja fabrycznym hmm pochawle sie wam ze ostatnio swoje kolumny wstawilem do jednego z zaprzyjaznionych salonow audio i po tygodniowym pobycie dostalem 4 zamowienia po bagatela 12 tys zł !!!!!!!! za pare na nie i czy to juz jest profesjonalizm ??
Lukasz ma racje, tak jak My robimy nasze konstrukcje (nawet po niskich kosztach coniektóre) to nie znaczy najgorzej, a ile firmy oszczędzają na swoich produktach i sprzedają za grubą kase.
A co do linku to 3/4 konstkucji jaka tam jest nie podoba mi się - obdrapane, pozygane, ohydnie i wieśniacko malowane, złom.
Franiu, zobacz moj sub dla Macka zrobilem go chyba w godzina a to dlatego ze: mialem makite :P
stolarza co odpowie na kazde moje pytanie
dwie prawe rece :)
i oczywiscie MDF
LUKASZ, to nie jest profesjonalizm ...tylko ze definicja tego slowa jest bardzo rozna ...bo dla mnie profesjonalizm jest komplecie z pedantyzmem i iloscia ...
(tu bez urazy)
Łukasz ma ogromne doswiadczenie ale dla mnie profi to jest firma w ktorej pracuje 5 osob i kazda zajmuje czyms innym na swoj sposob najlepiej "na swecie" ...to jest profi+
profesjonalizm = perfekcja (chyba nawet bez ilosci)
Skomentuj