Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Czy 4 ohm + 4 ohm = 8 ohm ?? jak to zrobic ??

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Czy 4 ohm + 4 ohm = 8 ohm ?? jak to zrobic ??

mam problem otoz : czy jest mozliwosc podlaczenia 2 glosnikow 4 ohm tak aby byla to kolumna 8 ohm?? bez uzywania zadnych zwrotnic itp ?? dzieki z gory za odpowiedz. i teraz drugie pytanie czy stx-a 27-150-4 ss 130 w rms ??bo mam mozliwosc jeszcze 170 w rms ale czy nie bedzie zaslaby?? i czy 170 wystarczy do tego 27-300-4 ss ??

ja podłączysz 2 głośniki 4 ohm w szereg bedziesz miał 8 ohm to jest NAPISANE NA STRONIE GŁÓWNEJ

prośba do admina czy można na stronie głównej powiększyc te napisy? bo literki są za małe i nie wszyscy je widzą:)

Skomentuj

Wg rys.
      Załączone pliki

Skomentuj

powiem ze czytalem artykuly na stronie glownej... przyznam ze dalem ciala :( a reszte pytan ?? jaki rysunek ?? nic nie widze :(

Skomentuj

ej ziombel SLUCHAJ UWAZNIE BO NIEBEDE POWTAZAL ;]
          podlanczas kolejno + od wzmaka do + glosnika nastepnie - gosnika do + 2 glosnika a nastepnie - 2 glosnika do - wzmaka
          UWAGA jesli tak podlaczysz podwoi ci sie moc czyli jesli pierwszy glosnik ma 30 W a drogi tez ma 30 to masz 60 wat

[ Dodano: 2005-05-10, 21:01 ]
          ale ja jestem madry ... hehehehehe ;]

Skomentuj

STX27/150 i 27/300 maja takie same cewki wiec w zasadzie taka sama moc. To tylko kwestia nazewnictwa.
            Wiec oba wytrzymaja 170W. Gozej bedzie w zakresie basu bo glosnik moze stukac bo nie ma za duzego Xmech.

Skomentuj

nadzik,wlasnie bys go pozbawił wzmaka ;] oin chce 8 ohm a nie 2 ohm!!!!

Skomentuj

Witam,
                Tasior, przecież Nadzik opisał tylko rysunek Ezo (4+4=8).
                A tak swoją drogą, to najprawdopodobniej w części "Połącenia głośników" są dwa błędy. Ten istotniejszy dla tego wątku: 2 głośniki 50[W] 90[dB] 4[ohm] > szeregowo da > 100[W] 90[dB] 8[ohm].
                Pozdrawiam, Piotr01

Skomentuj

Zamieszczone przez michone
                  jaki rysunek ?? nic nie widze :(
                  NIe widac rys?? To czemu ja widze :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Tasior
                    nadzik,wlasnie bys go pozbawił wzmaka ;] oin chce 8 ohm a nie 2 ohm!!!!
                    ?? Tasior czyli to jest zle ?? a co do tysunku to nie bylem zalogowany :)

Skomentuj

przy szeregowym laczeniu impedancja sie sumuje... Tasior pomysl

Skomentuj

ale fajnie ... jak mnie tu lubie ... brania ... jak wilki :P
                        fajnie fajnie
                        p.s. czasami tak jeste ze nie widzac zdiec ... nie wiem czemu ale czase m ja mam takie X i lipa :(

Skomentuj

Czaruję...
                        X